Het veilig communiceren over en met patiënten is nu – rechtstreeks vanuit het patiëntdossier – mogelijk dankzij de integratie van de Alterdesk messenger met Base24, de medische database van Code24. Door de realtime beschikbaarheid van onder meer gevoerde conversaties tussen zorgverleners onderling of tussen zorgverlener en patiënt, zijn alle stakeholders rondom een dossier optimaal geïnformeerd.

Code24 is leverancier van gestandaardiseerde, leveranciersonafhankelijke oplossingen voor de gezondheidszorg en Alterdesk biedt een messenger-applicatie om zakelijke communicatie efficiënter en effectiever te laten verlopen. Door de Alterdesk messenger-applicatie te koppelen aan de medische database van Code24 kunnen zorgprofessionals voortaan veilig en eenvoudig communiceren over en met hun patiënten. Deze oplossing voldoet aan de informatiebeveiligingseisen conform ISO27001 en NEN7510.

De koppeling met de Alterdesk messenger biedt een brede reeks aan voordelen voor zorgprofessionals: conversaties over en met patiënten zijn direct beschikbaar in het gekoppelde Elektronisch Patiënten Dossier. Daarnaast kunnen bij belangrijke gebeurtenissen rechtstreeks en realtime notificaties worden gestuurd vanuit de medische database van Code24 naar de Alterdesk messenger. Groot voordeel is dat je er dubbele invoer van gegevens mee voorkomt en dat de kans op fouten minimaal is.

Alterdesk-oprichter Niels Greidanus is welbekend met de zorgwereld. “De koppeling is gemaakt om de zorgprofessional beter te ondersteunen”, vertelt hij. “Deze moet altijd en overal veilig en eenvoudig over een patiënt kunnen communiceren met collega’s. Waar de Alterdesk messenger al langer de mogelijkheid bood om gemakkelijk goed beveiligde berichten uit te wisselen, zorgt de integratie met de medische database van Code24 ervoor dat we nog een stap verder gaan: we zorgen ervoor dat conversaties ook direct bij de corresponderende dossiers worden gevoegd.”