Iedere week brengen wij je in 90 seconden bij over de ontwikkelingen in e-Health, m-Health en digitalisering in de zorg:

Deze week in 90 seconds m-Health:

Epilepsie ervaren met VR tijdens Dutch Design Week

Wereldwijd leven er minstens 80.000.000 mensen met epilepsie. Een neurologische aandoening waarvan het moeilijk is om aan je omgeving uit te leggen waar je dagelijks mee worstelt. De impact van epilepsie op het dagelijkse leven is moeilijk te meten, maar het team achter INTERU_PSY heeft daar iets op bedacht. Door middel van Virtual Reality en een cardboard laten zij mensen zonder epilepsie ervaren wat het is om met epilepsie te leven.

MD Live Talk: Bart Timmers

Tijdens Mobile Doctors Live betraden zes gedreven zorgvernieuwers, die voorop lopen op hun vakgebied, met échte verhalen het podium! De zaal was afgeladen met enthousiaste zorgprofessionals, leergierige studenten en nieuwsgierige media. Iedereen was gekomen om de inspirerende verhalen te horen.

In De Praktijk: SkinVision

SkinVision is een app die niet alleen melanomen (de meest levensbedreigende vorm van huidkanker), maar ook 80% van andere soorten huidkanker kan herkennen. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker en is bij vroegtijdig opsporing goed te behandelen.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Gebruik #MD90SecNews