Wereldwijd leven er minstens 80.000.000 mensen met epilepsie. Een neurologische aandoening waarvan het moeilijk is om aan je omgeving uit te leggen waar je dagelijks mee worstelt. De impact van epilepsie op het dagelijkse leven is moeilijk te meten, maar het team achter INTERU_PSY heeft daar iets op bedacht. Door middel van Virtual Reality en een cardboard laten zij mensen zonder epilepsie ervaren wat het is om met epilepsie te leven.

Zij hebben een realistische simulatie in virtual reality gebouwd voor een smartphone app. Op deze manier krijg je een kijkje in de wereld van mensen met epilepsie en verandert het dialoog.

De demo van de INTERU_PSY app zal gedurende de Dutch Design Week te zien en te beleven zijn in het LAC-gebouw achter de Design Academie. Op donderdagavond 22 oktober is er van 18.00 tot 21.00 voor epileptici, vrienden, familie en medische professionals een speciale avondopenstelling. Tijdens die avond zal er uitgebreid toelichting gegeven worden op het ontstaan van de app, de motivatie van de makers en de toepassingsmogelijkheden.

Voor vragen en aanmeldingen: info@interupsy.com
Website: http://interupsy.com/