Wie mee wil doen met Het Beste Zorgidee heeft nog drie dagen de tijd om een idee in te sturen. Aanstaande zondag (19 oktober) sluit de inschrijving van de zorginnovatiewedstrijd.

De jury buigt zich na zondag over de vraag welke vijf ideeën het meest bijdragen om de gezondheidszorg goedkoper, efficiënter en patiëntvriendelijker te maken. Deze vijf toppers worden woensdag 29 oktober gepresenteerd. Het publiek kiest vervolgens de winnaar, die een startkapitaal van tienduizend euro ontvangt om het idee te realiseren.

Het winnende idee wordt op woensdag 12 november bekendgemaakt in het Krantcafé van De Telegraaf.

eHealth
Al vele consumenten, zorgverleners en patiënten stuurden via de website van Het Beste Zorgidee hun ideeën in om de zorg beter te maken. Uit de inzendingen blijkt dat de zorginnovatiewedstrijd dit jaar vooral in het teken staat van digitale ontwikkeling. Er wordt vooral ingespeeld op de vele mogelijkheden van de slimme technologie in smartphones en smartwatches die de zorg beter kunnen maken.
“Geweldig”, vindt Erno Kleijnenberg, initiatiefnemer van Het Beste Zorgidee. “ICT heeft andere sectoren de afgelopen jaren al klantvriendelijker gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat digitale ontwikkelen de zorg efficiënter en vooral patiëntvriendelijker kunnen maken.”

De jury zal alle ideeen beoordelen op de kwaliteit, effectiviteit en doelmatigheid.
Het idee moet;
– praktisch uitvoerbaar zijn binnen het Nederlandse zorgveld,
– binnen nu en een jaar te realiseren zijn,
– meetbaar zijn,
– en het idee mag niet al bestaan.

Bron: Telegraaf