https://youtu.be/Q8xWWhuy0J0

Iedere week brengen wij je in 90 seconden bij over de ontwikkelingen in e-Health, m-Health en digitalisering in de zorg.

Deze week in 90 seconds m-Health:

Arts en Auto LIVE!

Zaterdag 6 juni 2015 vierde het magazine Arts en Auto haar 80-jarig bestaan met een groot evenement op Heerlijkheid de Mariënwaerdt. Tussen 10:00 en 19:00 waren er op het terrein meerdere locaties waarbij een breed scala aan programmering is ingezet, waaronder een stand met Mobile Doctors.

Algoritme bepaalt calorieën aan de hand van foto

Het experiment waar Google nu aan werkt is er een met een algoritme dat op basis van afbeeldingen van voedsel bepaalt hoeveel calorieën de maaltijd telt.

Glucosemonitor aan je sleutelbos

Medtronic heeft een device, genaamd MiniMed Connect op de markt gebracht. Dit apparaat, wat aan je sleutelbos past, werkt als een continue glucosemonitor en kan samen met de Medtronic MiniMed Insulinepomp zorgen voor een perfect insuline afgiftesysteem. De data uit beide apparaten kunnen door de gebruiker gemonitord worden met de bijbehorende app. Wanneer de glucosewaarden alarmerend laag of hoog zijn, wordt er een notificatie verzonden naar familie, vrienden en of andere contacten.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Stel ze direct in een reactie hier onder: