Afgelopen week stond Nederland in het teken van design door de Dutch Design Week. Ook op Mobile Doctors hebben wij aan de combinatie design + zorg veel aandacht besteed. Hieronder een overzicht van de meest interessante items van de afgelopen week:

Report – Nieuw exportproduct: Dutch Health Design
“We hebben een heel goed gezondheidsstelsel in Nederland en een heel goed creatief klimaat genaamd ‘Dutch Design’ waarmee we beroemd zijn in het buitenland. Wij proberen die twee te combineren onder de noemer ‘Dutch Health Design’: een platform waarin wij het beste laten zien van wat wij als Nederland te bieden hebben.” aldus Walter Amerika van U CREATE. Lees verder

Waarom design en zorg combineren?
Designers houden zich steeds vaker bezig met ontwikkelingen in de gezondheidszorg, omdat zij geloven dat ze een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van de zorg. Waarom vinden zij de zorg zo interessant? Mobile Doctors vroeg het aan Joris Swaak. Hij is werkzaam als industrieel ontwerper bij Panton, een bedrijf dat zich bezig houdt met medische innovaties. Lees verder

Improving Health Through Design
Designers, zorgverleners en patiënten zouden samen moeten werken om te bepalen welke technologie voor welke patiënt het beste kan worden ingezet. Dat is waar chirurg en hoogleraar Applied Gaming Marlies Schijven onlangs voor pleitte op mobiledoctors.nl. De belangrijkste reden? Om te voorkomen dat er waardeloze toepassingen op de markt komen. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Lees verder

Ted Talk: Het kruispunt van technologie en biologie
Steeds vaker werken zorgprofessionals samen met designers om tot een goed eindproduct te komen. Vandaag delen wij een Ted Talk van ontwerper en architect Neri Oxman. Zij houdt zich bezig met hoe digitale fabricage technologieën kunnen integreren met de biologische wereld. Haar lab is een pionier in een nieuw tijdperk van symbiose tussen micro-organismen, ons lichaam, onze producten en zelfs onze gebouwen. Maar wat voor verschil maakt de combinatie zorg & design? Lees verder