Op Bezoek Bij: Adjuvo Motion

3178

Adjuvo Motion is opgericht door Johannes Luijten en Gijs den Butter. Samen met de Technische Universiteit van Delft en zorgprofessionals ontwikkelen ze technologische oplossingen die passen bij de behoeften van CVA-patiënten.

Zij richt zich op het ontwikkelen van een duurzame toekomst voor het herstel van CVA-patiënten. Ze ontwikkelen technologische oplossingen voor monitoring en actieve ondersteuning van patiënten en zorgprofessionals.
Vaak krijgen CVA-patiënten te weinig fysiotherapie en door de implementatie van hun innovatieve oplossingen hopen ze dat dit niet meer nodig zal zijn.

Adjuvo Motion ontwikkelt unieke modulaire hard- en softwaresystemen die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoefte van de patiënt. De techniek en services worden ontwikkeld om te ondersteunen bij thuis-revalidatie en groepstherapie.

Op dit moment werkt Adjuvo Motion aan de ontwikkeling van twee producten:

S-sense

Het gaat hier om de ontwikkeling van een monitoring systeem voor objectieve evaluatie van patiënten tijdens thuis therapie. Het doel van dit instrument is het inzichtelijk maken van de voortgang van het revalidatie proces voor de patiënt en voor de therapeut. Mogelijk kan hierdoor stagnatie worden geïdentificeerd en kan speciale aandacht worden gegeven aan de specifieke behoefte van de patiënt. Tevens wordt de patiënt gemotiveerd om oefeningen te blijven herhalen door het doen van functionele oefeningen in een spel omgeving.

M-brace

Ook ontwikkelen ze een licht, compact en modulair robotisch systeem dat zich zal richten op de optimale therapie-intensiteit en actieve steun voor sensomotorische training van functionele taken binnen de volledige werkruimte van de menselijke arm. Door robotische modules aan elkaar te koppelen kan het systeem worden aangepast aan de behoefte van de patiënt.
Eigenschappen van het systeem zijn dat het zich automatisch weet aan te passen voor verschillen in lengtes en het voorkomen van mogelijke schadelijke uitlijningsfouten. Het systeem wordt geoptimaliseerd voor gebruiksgemak en kan worden gebruikt zonder kennis van robotica of anatomie. Het wordt daardoor denkbaar dat een mantelzorger kan helpen met het aantrekken of uitrekken van de robot.