Op Bezoek Bij: SkinVision

1904

SkinVision is een app die niet alleen melanomen (de meest levensbedreigende vorm van huidkanker), maar ook 80% van andere soorten huidkanker kan herkennen. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker en is bij vroegtijdig opsporing goed te behandelen.

Aan de hand van een foto van een moedervlek of een verdacht plekje op de huid, kan de app een beoordeling maken of deze gevaarlijk is (een rode indicatie), of dat de huid in de gaten gehouden dient te worden (een oranje indicatie). Op basis van een algoritme dat abnormale groei kan herkennen, wordt de huid geanalyseerd. De gebruiker krijgt direct de uitslag en kan de afbeelding opslaan om zelf verdachte groei te blijven monitoren en eventueel de foto te delen met de huisarts.

Aan de hand van een foto van een moedervlek of een verdacht plekje op de huid, kan de app een beoordeling maken of deze gevaarlijk is (een rode indicatie), of dat de huid in de gaten gehouden dient te worden (een oranje indicatie). Op basis van een algoritme dat abnormale groei kan herkennen, wordt de huid geanalyseerd. De gebruiker krijgt direct de uitslag en kan de afbeelding opslaan om zelf verdachte groei te blijven monitoren en eventueel de foto te delen met de huisarts.

 

Lees meer:
Skinvision haalt investering 3,4 miljoen binnen
Huidkanker detecteren met je smartphone