Op Bezoek Bij: De toekomst van de tandheelkunde

2245

Technologieën zoals Robotica, Virtual Reality en kunstmatige intelligentie veranderden de relatie met de patiënt. Is de tandheelkundige wereld hier op voorbereid? Mobile Doctors deed hier in opdracht van de KNMT, beroepsvereniging van de tandarts, onderzoek naar.

Mobile Doctors zette verschillende experts bij elkaar om na te denken over de toekomst van de tandheelkunde. Rob Barnasconi, tandarts en partner VvAA, gelooft dat tandartsen, mondhygiënistes en preventieassistenten een belangrijke rol hebben voor de gezondheid van de mens. De mond is immers een spiegel van de gezondheid en heeft een belangrijke rol bij het vroegtijdig signaleren van verschillende ziektes.

Door nieuwe technische mogelijkheden verandert de rol van de consument. Dit brengt ook veranderingen voor de tandarts met zich mee. Wat kan de tandheelkundige wereld verwachten? In de onderstaande video geven experts uit verschillende vakgebieden hun visie. Get inspired!