En we zijn weer 500 stemmen rijker! Nog één week kan er gestemd worden op jouw favoriete Doctorpreneur. 6 maart wordt de top 3 bekend gemaakt en zal  er een nieuwe stemronde gestart worden die afloopt op maandag 13 maart. De uiteindelijke winnaar mag de Award in ontvangst nemen van Doctorpreneur Award 2015 winnaar Joris Arts op dinsdag 14 maart om 16.00 uur in theater 8 tijdens de Zorg en ICT beurs, Jaarbeurs Utrecht. Aanwezig zijn bij de Doctorpreneur Award uitreiking? Je kan je hier gratis aanmelden. Vandaag staat Gerrit Slooter, chirurg MMC, centraal op ons platform.

Gerrit Slooter is 51 jaar oud en combineert vader-en-echtgenoot-zijn met wetenschap en ondernemerschap daarnaast is hij betrokken oncologisch chirurg. In 2011 werd hij verkozen tot één van de Top-artsen in Nederland.

Een verkiezing tot Doctorpreneur ziet hij als stimulans voor zichzelf maar ook voor alle andere collega’s die zorginnovaties daadwerkelijk bij de patiënt terecht laten komen.
Gerrit zelf stemt op Stefan van Rooijen die terecht ook op de lijst voor de verkiezing tot doctorpreneur staat. “Dus stem op mij maar stem ook op Stefan”, aldus Gerrit.

Gerrit Slooter voelt zich een “bofkont” dat hij in Máxima Medisch Centrum werkt. Het ziekenhuis profileert zich als meest innovatieve ziekenhuis van Nederland en heeft daarvoor onder andere de Health Innovation Campus opgezet. Hierin komen ziekenhuis, bedrijfsleven en de TU/Eindhoven bijeen om ideeën daadwerkelijk naar de zorg te brengen. Het motto van Gerrit is daarom: “We kunnen de toekomst naar voren halen.”

Virtual Reality
Samen met Stefan van Rooijen, zijn promovendus, heeft Gerrit Infor-Med B.V. opgericht. Patiënten worden met 360 graden Virtual Reality voorgelicht op een behandeling of onderzoek. Met 360˚VR krijgen patiënten de beleving aanwezig te zijn bij een procedure. Dit kan thuis of in de wachtkamer. Belangrijkste winst is dat patiënten minder angstig zijn als ze zelf aan de beurt zijn. Ze zijn daarnaast optimaal voorbereid als ze zelf aan de beurt zijn en daardoor gaat de behandeling sneller en wordt de zorg goedkoper.

1. Door de 360˚VR film over het afzagen van gips zijn kinderen niet meer bang voor de zaag en gaat de behandeling prettiger en sneller.
2. Aanstaande moeders geven aan meer te genieten van de geboorte van hun kind als ze tevoren de 360˚VR film hebben gezien van een keizersnede.
3. Met Philips maakten zij een film over de MRI scan die werd gepresenteerd op de grote radiologiebeurs in Chicago (RSNA). Scannen wordt minder eng en de dure scanner wordt efficiënter gebruikt.
4. Er zijn nu al 8 producties te zien via de Infor-Med app.

Na MMC gaan we nu opstarten in een aantal andere ziekenhuizen. Er lopen nu 6 onderzoeks-projecten naar het effect van VR op de gezondheidzorg. Wij verwachten de eerste medische promotie binnen onze VR onderzoeksgroep in 2018.

Prehabilitatie
Prehabilitatie is de nieuwste ontwikkeling bij patiënten die een grote operatie voor kanker moeten ondergaan. In een periode van 4 weken worden patiënten fit gemaakt voor hun operatie. Gerrit Slooter geeft leiding aan het eerste grote internationale onderzoek om aan te tonen dat PREHAB zorgt voor minder complicaties en een sneller herstel. De deelnemende patiënten zijn laaiend enthousiast.
1. 3 x per week kracht- en uithoudingstraining met de fysiotherapeut
2. Extra eiwitten, vitamines en gezonde voeding
3. Stoppen met roken
4. psychologische ondersteuning en optimale voorlichting
Bij het onderzoek zijn universiteitsklinieken aangesloten uit Montéal, Kopenhagen, Parijs, Milaan-Ferrara en Barcelona. We beginnen met patiënten die worden geopereerd voor darmkanker en breiden dit uit naar alle grote operaties. PREHAB kan daarmee een revolutie ontketenen in de zorg. Het is een twee-kanten-snijdend-zwaard dat niet alleen zorgt voor betere uitkomsten maar ook voor meer betrokkenheid van de patiënt bij zijn eigen herstel.

Trainen en Opleiden
Gerrit Slooter is binnen het ziekenhuis, landelijk en internationaal betrokken bij trainingen en scholing in kijkoperaties en innovaties in de chirurgie. Onder andere is hij Voorzitter van de Centrale Opleiding Commissie voor specialisten in MMC, bestuurslid van de landelijke Werkgroep Innovatieve en Endoscopische Chirurgie (WIEC). Daarnaast is hij ere lid van de Caribbean Society for Endoscopic Surgeons.

Stem hier op Gerrit