Inmiddels hebben wij gister de eerste stemcontest update bekend gemaakt via onze social media kanalen. De huidige top 3 bestaat op dit moment uit 1. Ashis Brahma, 2. Herm Martens en op 3. Stefan van Rooijen. Er is tot nu toe in totaal 1.700 keer gestemd en de nummers 4 & 5 liggen ook op de loer. Er kan nog steeds gestemd worden op alle genomineerden! Maar ook zeker op onze nummer 2: Dermatoloog Herm Martens. Lees hier onder waarom hij dé Doctorpreneur van 2016 is.

Rob van Hoorn Fotografie

“Dermatoloog Martens is vastberaden om de titel “Doctorpreneur 2016” in de wacht te slepen!

Herm is als Dermatoloog verbonden aan het Maastricht UMC+ (MUMC+) en het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven (CZE), en runt daarnaast zijn eigen start-up www.digitaledermatoloog.nl. “Mijn belangrijkste drijfveer is dat we een oplossing voor bestaande problemen moeten zoeken. Als die oplossing nog niet bestaat, moeten we hem wellicht creëren”. Zo is ook Digitale Dermatoloog ontstaan. “Ik merkte in mijn omgeving de behoefte om snel een antwoord te krijgen op vragen over de huid. Het liefst via een appje of e-mail.” Daarom ontwikkelde hij een beveiligd platform waar patiënten een vraag aan hun arts kunnen stellen, gewoon via een smartphone of computer.

Maar bij Digitale Dermatoloog houden de ambities van Herm om zorg-innovaties een platform te geven niet op! Voor het het MUMC+ is Herm een drijvende kracht achter het Hacking Health weekend, een hackathon waar nieuwe ideeën voor en door zorg-professionals uitgewerkt worden. Ook is hij binnen het MUMC+ en het CZE betrokken bij meerdere wetenschappelijke onderzoeken naar digitale patientenzorg en onderwijs (oa “Polilink-app” en “Education in Dermatology”). Als laatste is hij verantwoordelijke binnen zijn afdeling voor implementatie van nieuwe digitale tools. Als geboren pragmaticus is implementatie namelijk echt zijn kracht.

Zijn inzet voor zorg-innovaties is niet ongemerkt voorbij gegaan. Met de Digitale Dermatoloog won hij in 2015 de ABN-Amro medische innovatiewedstrijd, haalde hij meerdere investeringen op én heeft hij inmiddels steun van oa verzekeraar VGZ. Hij heeft een breed platform neergezet waar alle mensen met huidproblemen, maar ook professionals van kunnen profiteren. “Zorg en begeleiding op afstand kan heel goed binnen ons vak, patiënten hebben er ook grote behoefte aan. We leveren onze eigen consultenservice, maar verspreiden ook hetgeen er al bestaat aan mogelijkheden onder alle gebruikers (patiënten en professionals)”

Zo brengt Herm niet alleen ondernemen in de praktijk, maar helpt ook zijn vakgebied Dermatologie verder te innoveren en implementeren!”

Stem hier op Herm

Tijdens de Zorg & ICT beurs wordt de Doctorpreneur Award 2016 uitgereikt. Wie is de persoon die zich het afgelopen jaar het meest heeft bewezen op het gebied van innovatie?

Stemproces
Van vrijdag 10 februari 2017 tot en met zondag 5 maart 2017 kan er gestemd worden op de 10 genomineerden. Van maandag 6 maart tot en met zondag 12 maart start er een nieuwe stemcontest voor de 3 finalisten. De uiteindelijke winnaar mag de Award in ontvangst nemen van Doctorpreneur Award 2015 winnaar Joris Arts op dinsdag 14 maart om 16.00 uur in theater 8 tijdens de Zorg en ICT beurs, Jaarbeurs Utrecht. Aanwezig zijn bij de Doctorpreneur Award uitreiking? Je kan je hier gratis aanmelden.