3 dagen verder en de Doctorpreneur Award is al ruim 700 stemmen in totaal rijker! De aankomende weken zullen wij iedere genomineerde onder de aandacht brengen. Wij starten deze reeks met arts en innovator Stefan van Rooijen (Máxima Medisch Centrum).

Waarom ben jij dé Doctorpreneur van 2016?

“Als we door de ogen van de patiënt kijken, kunnen we de gezondheidszorg anders inrichten. Zodra we weten wat de patiënt voelt en denkt behandelen we hem of haar heel anders.”

Stefan sloot zich als een van eerste aan bij het REshape Innovation Center van het Radboud UMC om na zijn opleiding tot basisarts innovatieve ideeën succesvol toe te passen in de zorg. Onder leiding van Lucien Engelen werd hem geleerd om naast dokter ook entrepreneur te zijn.

Binnen zijn huidige functie als arts-onderzoeker richt hij zich met name op optimale voorbereiding (prehabilitatie & stichting Fit4Surgery) en informatievoorziening (darmkanker zorgapp) voor patiënten en hun naasten. Daarnaast leidt hij twee succesvolle startups verbonden aan de Health Innovation Campus Eindhoven (VisitU en Infor-Med), en heeft hij een onderzoeksgroep in het leven geroepen om de waarde van virtual reality voor patiënten te onderzoeken (MedVR). Zijn inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft hij voor zijn initiatieven de cliëntenjaarprijs en REshape innovatieprijs in ontvangst mogen nemen, en is hij recent benoemd tot re-inventor in Healthcare door WiredUK. Volgens Stefan is samenwerking de sleutel tot succes. De patiënt, (van patiëntenvereniging tot Clini Clowns) het bedrijfsleven (van Brainport tot CZ) en technische ontwikkelaars (Visyon, VR Owl), heeft hij allen actief betrokken in zijn zorginnovaties.

Stem hier op stefan

Tijdens de Zorg & ICT beurs wordt de Doctorpreneur Award 2016 uitgereikt. Wie is de persoon die zich het afgelopen jaar het meest heeft bewezen op het gebied van innovatie?

Stemproces
Van vrijdag 10 februari 2017 tot en met zondag 5 maart 2017 kan er gestemd worden op de 10 genomineerden. Van maandag 6 maart tot en met zondag 12 maart start er een nieuwe stemcontest voor de 3 finalisten. De uiteindelijke winnaar mag de Award in ontvangst nemen van Doctorpreneur Award 2015 winnaar Joris Arts op dinsdag 14 maart om 16.00 uur in theater 8 tijdens de Zorg en ICT beurs, Jaarbeurs Utrecht. Aanwezig zijn bij de Doctorpreneur Award uitreiking? Je kan je hier gratis aanmelden.