Wil jij meedenken over oplossingen om zorg op afstand zo goed mogelijk in de praktijk te brengen? Neem dan deel op 5 april aan de workshop: Remote patient monitoring: towards an optimal design.”

In een tijd waarin toenemende kosten van de gezondheidszorg onder de loep worden genomen, zijn ziekenhuizen langzaam bezig met het ontwikkelen van practice-based zorg terwijl de patiëntenzorg steeds meer gesubstitueerd wordt naar de eerstelijnszorg. Zorg op afstand technologieën kunnen hierbij bruikbare oplossingen bieden aan patiënten bij deze transformatie van de gezondheidszorg. Daarnaast zal het een belangrijke rol spelen voor het behoud of verbetering van de kwaliteit en efficiëntie van de zorg in de toekomst.

Met de groeiende markt van telecommunicatie en mobiele medische technologieën, hulpmiddelen om gegevens te delen en klinische informatie in een afgelegen omgeving meer toegankelijk voor professionals in de gezondheidszorg te worden te verwerven. Deze technologieën bieden de mogelijkheid om op afstand te controleren, te diagnosticeren, te ondersteunen of om de patiënt te coachen.

Het ontwerp van de monitoring op afstand applicaties gaat vaak gepaard met veel stakeholders en een combinatie van verschillende technologieën. Deze interactieve dag richt zich op het proces van het definiëren van een optimale patiëntbewaking strategieën, met name in de tweedelijnszorg. Deelnemers worden uitgedaagd om oplossingen te ontwerpen voor de werkelijke klinische gevallen waar medische professionals kansen zien voor de diagnose of de follow-up van patiënten op afstand. De dag zal worden geleid door verschillende experts op het gebied van telemonitoring en een adviespanel.

De focus van de dag ligt op toepassingen van monitoring of diagnostiek op afstand in het kader van specialistische zorg. De dag is specifiek geschikt voor:

– Zorgprofessionals (artsen, verpleegkundigen, paramedici) uit de eerste- en tweedelijnszorg die willen kennismaken met de manier waarop telemonitoring of diagnostiek op afstand kan worden toegepast.
– Mensen die zich bezighouden met patiënten monitoring en mobile health.
– Onderzoekers die willen kennismaken met de toepassing en ontwikkeling van patiënten monitoring in de gezondheidszorg.

Programma
Het programma is onderdeel van het High Tech Kennisoverdracht initiatief van de Universiteit Twente en Kennispark Twente gefinancierd door EFRO, in nauwe samenwerking met het Centrum voor Monitoring en Coaching en het Experimental Centre.

Wil je meer informatie of wil jij je schrijven? Klik dan hier.