Actiecomité Het Roer Moet Om (HRMO) en VvAA willen administratieve lastendruk in kaart brengen. De Argumentenfabriek begeleidt dit project.

Wij zoeken tien jonge heldere denkers voor de Denktank (Ont)Regel de Zorg voor de periode van augustus tot eind november 2017.
Als lid van de denktank doe je vier maanden lang onderzoek naar onzinnige administratie in de zorg. Je geeft inzicht in de huidige tijdsbesteding aan administratie en je doet verbetervoorstellen waar patiënten de vruchten van plukken. Je wordt intensief begeleid, ontvangt een vergoeding en krijgt de kans jouw bevindingen (en jezelf) te presenteren aan een brede groep stakeholders in de gezondheidszorg. Tijdens een schrapconferentie in november 2017 presenteer je samen met de andere leden van de denktank je bevindingen aan tweehonderd bestuurders, denkers en professionals in de zorg.

Ben jij de gedroomde kandidaat?
Wij zoeken daadkrachtige, creatieve en representatieve kandidaten die zoveel mogelijk van de onderstaande wensen vervullen:
– Hbo of academisch werk- en denkniveau of bijna afgestudeerd
– Affiniteit met onderzoek
– Analytische vaardigheden
– Een nieuwsgierige houding en een creatieve geest
– Teamspeler
– Sterk ontwikkeld taalgevoel en een vlotte pen
– Sociaal vaardig
– Beschikbaar van 1 augustus tot en met 30 november 2017 voor vier dagen in de week, op maandag tot en met donderdag.

Wat moet je nog meer weten?
Je werkt vanuit het VvAA-kantoor in Utrecht (Papendorp) en zal regelmatig het land in gaan voor interviews, soms ook in de avonduren. Je brengt je eigen laptop/tablet en telefoon mee. De denktank start op dinsdag 1 augustus 2017 met een intensief inwerk- en trainingsprogramma van twee weken. Het is belangrijk dat je al deze dagen aanwezig bent.

Wat levert meedoen aan de denktank je op?
Je levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van een maatschappelijk probleem met als uiteindelijke doel meer tijd voor de patiënt. Je ontvangt hiervoor een denktank-vergoeding van 500 euro per maand, plus vergoeding voor gemaakte reis- en onkosten. Je krijgt een training van De Denkacademie. De Argumentenfabriek begeleidt je gedurende het project in het concreet formuleren van vragen en activiteiten, in het samenwerken en in het vertalen van de bevindingen naar een eindproduct. In korte tijd leer je veel over administratieve lasten in de zorg, vanuit verschillende gezichtspunten. Je breidt je netwerk uit en doet relevante werkervaring op in een zeer professionele werkomgeving. Aan het einde van het traject sta jij samen met andere jonge talenten op het podium om de bevindingen en inzichten te presenteren aan een groot en invloedrijk publiek onder wie politici en belangrijke spelers uit de zorg.

Wat vragen wij van je in de selectieprocedure?
Wij willen graag weten hoe jij aankijkt tegen de opdracht voor de denktank en de rol die jij erin kunt spelen. Daarom vragen wij niet alleen een motivatie en cv van je, maar ook een aanvullende opdracht: Zoek een voorbeeld van bureaucratie in de zorg (krantenartikel, tweetje o.i.d.) en beschrijf aan de hand daarvan in maximaal driehonderd woorden welke vragen jij over dit bericht hebt, wat je zou willen onderzoeken, waarom dat relevant is en voor wie.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 21, 22 en 23 juni (ronde 1) en op 27, 28 en 29 juni (ronde 2). Houd deze data dus vrij.

Ga je solliciteren?
Heel fijn! Stuur je brief, cv en aanvullende opdracht uiterlijk maandag 19 juni 2017 vóór 9 uur per mail naar Rinske Leemeijer: rinske@argumentenfabriek.nl. Heb je nog vragen over de functie? Bel dan met Marit Lüschen via 020 58 956 20.