Het Japanse biotechnologiebedrijf Human Metabolome Technologies (HMT) heeft in het Leiden Bio Science Park zijn Europese hoofdkantoor geopend. Het biotechnologiebedrijf ontwikkelt metabolomics-technologieën en -oplossingen op basis van capillaire elektroforese-massaspectrometrie (CE-MS) om innovaties op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling, diagnostiek en voedselproductie te stimuleren. (Bron: Nu.nl

HMT koos voor Leiden vanwege de strategische ligging in Europa en de voordelen die het Leiden Bio Science Park biedt. In deze omgeving kan HMT zich optimaal ontplooien, door de aanwezigheid van het Leids Universitair Medisch Centrum, de Universiteit Leiden, en het dynamische cluster van farmaceutische en biotechbedrijven, een translationele onderzoeksomgeving.

Human Metabolome Technologies werd in 2003 opgericht met behulp van een unieke technologie voor metaboloomanalyse. HMT richt zich met name op het leveren van complete oplossingen voor metaboloomanalyse in geneesmiddelenontwikkeling, diagnostische technologie en voedselproductie. De vestiging in Leiden zal voor HMT zorgen voor uitbreiding van zijn diensten naar de hele Europese onderzoekswereld.