In Nederland zijn 2,6 miljoen mantelzorgers, 3,5 miljoen volwassenen die (al dan niet intensief) zorgen voor een naaste. Ongeveer 450.000 mantelzorgers voelen zich zwaar tot overbelast. Gelukkig zijn er inmiddels een hoop producten op de markt die de lasten een beetje kunnen verlichten. De top 5 producten voor mantelzorgers:

HalloZorg

Door maatschappelijke veranderingen en krimpende zorgbudgetten is hulp en ondersteuning uit eigen vertrouwde omgeving een voorwaarde om langer veilig thuis te blijven wonen. HalloZorg biedt een online platform waarmee lokale zorgnetwerken soepel en efficiënt samenwerken. Met de HalloZorg app kan de zorgvrager zelf een zorgnetwerk vormen met vrienden, familie, buren, maar ook met zorgprofessionals.

Fello

Fello biedt een oplossing voor de coördinatie van mantelzorg. De app is ontwikkeld in samenwerking met Zilveren Kruis en Senior Service. Door met familie en vrienden een zorggroep te starten, kan iedereen gebruik maken van de gedeelde weekplanner. Met deze agenda is iedereen op de hoogte van wie wat doet en wanneer.

www.mantelzorgvoorbeginners.nl

Mantelzorg voor Beginners is het eerste onafhankelijke online platform in Nederland, die de belangrijkste praktische informatie van diensten, leveranciers en instanties samenbrengt. Mantelzorg voor Beginners wijst de weg voor een steeds groter wordende groep informele zorgers.

Bucket Line

Bucket Line helpt mantelzorgers de kracht te vinden om bij bekenden om hulp te durven vragen bij kleine dagelijkse klussen, zodat overbelasting kan worden voorkomen. Bucket Line gelooft in de kracht van de mantelzorger zelf, hoe moeilijk de situatie ook is. Door minder tijd kwijt te zijn aan dagelijkse klussen, kunnen mantelzorgers meer tijd aan persoonlijke relaties te besteden, want dat is wat mantelzorgers aangeven belangrijk te vinden.

Home Care Comfort

Home Care Comfort biedt zelfstandig wonende senioren en hun (mantel)zorgers rust en vertrouwen door persoonsalarmering en -monitoring, zónder sensoren of detectoren, laagdrempelig en voordelig. Door slimme, laagdrempelige technologie die gebruik maakt van data die al in de woning aanwezig is, kunnen kinderen en anderen uit de eigen vertrouwenskring van de senior bij een verontrustende afwijking geactiveerd worden wanneer het kan, en wordt in het kader van vroegtijdige signalering van serieuze ouderdomsaandoeningen of -problemen verwezen naar de professionele zorg wanneer het moet.