‘Bij deze wil ik graag direct, vanaf de fiets, reageren op de prachtige Tweet die ik langs zag komen. Ik ben zeer geïnteresseerd in het congres! Lijkt me geweldig weer terug naar Silicon Valley te gaan.’>

Mijn nieuwsgierigheid was direct gewekt bij het lezen van dit bericht, de toon was heel anders dan ik gewend was bij VvAA. Al snel ontdekte ik dat de afzender Wouter Kroese, founder van de veelbelovende start-up Pacmed is. Het was het begin van een onvergetelijke reis naar de toekomst en een eerste kennismaking met de dynamische wereld van innovatie en start-ups.

Hetzelfde niveau als de slimme Google wizzkids
Ik organiseerde in 2015 voor het eerst de VvAA Kennisreis naar de Toekomst. Met een gevarieerd reisgezelschap uit alle hoeken van de zorg reisden we naar hét zorginnovatiecongres; Exponential Medicine van Singularity University in San Diego. Een start-up mocht daarbij niet ontbreken vond ik. Gelukkig waren Wouter Kroese en Willem Herter dat met me eens en Pacmed reisde met ons mee! Ik was onder de indruk van dit duo. Ze waren de jongste deelnemers ooit op het Healthcare Innovation Lab en stonden daar op professionele wijze innovators uit de hele wereld te woord. Tijdens ons bedrijfsbezoek aan Google voerden Wouter en Willem gesprekken op hetzelfde niveau als de slimme Google wizzkids. En in de groep zorgde deze start-up voor een mooie wisselwerking en dynamiek, er ontstonden zelfs samenwerkingen. Lees meer over de ervaringen van Pacmed.

Wereldwijd netwerk
Vorig jaar organiseerde Deloitte samen met VvAA en Mobile Doctors voor het eerst de Start-Up Innovation Challenge. Ik was aangenaam verrast door de vele goede inzendingen en de ambities, ideeën en drive om de zorg te verbeteren. Oplossingen die bijdragen aan het welzijn van patiënt, die ervoor zorgen dat de zorgverlener meer tijd voor de patiënt overhoudt en de zorgkosten omlaag brengen. Yosef Safi Harb van Happitech won deze challenge en ging mee op reis naar the States. Hij stond niet alleen innovators te woord op het Healthcare Innovation Lab, maar streed ook mee voor de MEDY Awards. Bijzonder vond ik het wereldwijde netwerk dat Yosef heeft en het gemak waarmee hij dat verder uitbreidde tijdens X-Med. Allemaal waardevolle contacten. Het verbaasde me dan ook niet dat hij zijn oplossing heeft bedacht en ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals en patiënten. Lees meer over de ervaringen van Happitech.

Start-up Innovation Challenge 2017 – thema medicatie
Ook dit jaar reist VvAA naar Exponential Medicine en organiseert Deloitte in samenwerking met VvAA, Mobile Doctors en Rockstart de Start-Up Innovation Challenge. Deze challenge heeft als thema ‘medicatie’. Heb jij een start-up met een oplossing voor een van de uitdagingen rondom medicatie? Doe dan mee met de challenge. Wie weet reis jij dit jaar met ons mee en sta jij op het Healthcare Innovation Lab tijdens Exponential Medicine!

Bent u geen start-up en wilt u graag mee op reis? Er is nog plaats op de Kennisreis naar de Toekomst, neem gerust contact met mij op.

 

Dorien de Jong
product manager VvAA QualityTime
E dorien.de.jong@vvaa.nl
T (030) 247 42 46