Veel mensen die in de zorg werkzaam zijn, hebben een idee over hoe de zorg kan worden verbeterd. Aan concrete zorginnovaties heb ik, Bart Villerius, meerdere keren meegewerkt. Eerst in loondienst en sinds 2011 met een eigen product, de uMotion. Dit is een doelmatig en functiegericht loophulpmiddel om mensen met een balansstoornis veiliger zelfstandig te laten lopen. Om dit product te bedenken, te maken, te testen, door te ontwikkelen etc. heb ik vanaf dag één mensen met hun eigen expertise in diverse disciplines benaderd om mee te denken. De toekomstige gebruiker en zijn/haar zorgverleners stonden daarbij centraal, en staan dat nog steeds want het kan natuurlijk altijd beter.

In drie korte columns deel ik mijn ervaringen met jullie, over hoe ik van een idee tot een product ben gekomen dat wij zelf produceren en dat door de gebruikers met een 8,2 word gewaardeerd. Hopelijk dragen deze columns er voor jou aan bij om concreet met een idee ter verbetering van de zorg aan de slag te gaan. Kippenvel door de positieve ervaringen ‘uit het veld’ van jouw uitgewerkte idee is de beste drijfveer om door te gaan. Hobbels op de weg zijn relatief als je weet en ziet dat je goed bezig bent voor een ander.

Deel 1: Het idee, de uitwerking en bescherming.

Deel 2: De financiering, certificering en productie.

Deel 3: Communicatie van uw verbetering en de ontwikkeling van de activiteit.

De financiering, certificering en productie

Afgelopen week schreef ik over het idee, de uitwerking en de bescherming van mijn zorginnovatie. Focus is volgens mij een belangrijke sleutel die toegang kan geven tot een levensvatbare innovatie. Je bent immers concreet de zorg voor anderen aan het verbeteren. Om die verbetering te kunnen aanbieden zal een aantal stappen moeten worden gezet die allemaal dienen te kloppen. Deze column gaat over de stappen financiering, certificering en productie.

Financiering is zuurstof van de onderneming. Financiering kan met jouw eigen vermogen of met vreemd vermogen, zoals het geld van familie en/of vrienden – die door jouw bevlogenheid de relatie onder druk durven te komen laten staan – en het relatief eenvoudige geld van de bank. De bank wil immers alleen periodieke rente en de aflossing. Geld van een investeerder (hopelijk met flinke toegevoegde waarde) en crowdfunding maakt de stap naar verbetering natuurlijk ook mogelijk. Subsidies en overheidsregelingen kunnen bijdragen om de begroting rond te krijgen. Kijk goed naar de tijdsinvestering die nodig is om aanspraak te kunnen maken op een subsidie.
Je bent maanden bezig met schrijven van je plan, interviews afnemen op locatie, bijstellen van het plan, Excelsheets passend maken (op papier kan alles), presentaties geven etc. En afhankelijk van wie het geld durft te investeren, kost het vervolgens een flinke portie van je tijd om verantwoording af te leggen. Want het is al snel duurder dan verwacht, de opbrengst – als die er al is – is lager en het proces is complexer die je kon vermoeden. De zin ‘de cost gaet voor de baet uyt’ wint aan betekenis.

Ik ben met een bescheiden banklening begonnen omdat ik van mening ben dat de markt bereid moet zijn te betalen voor de toegevoegde waarde. Geld van een investeerder klinkt mooi en voelt misschien als een succes maar het moet allemaal terugverdiend worden plus een rendement en je bent niet langer de enige kapitein op het schip. Iedere uitgave van je eigen geld moet een beetje pijn doen en direct wat opleveren. Pijn van de uitgaven door de beperktheid ervan kunnen bijdragen aan het nemen van verstandige besluiten.

Een deel van het beschikbare kapitaal gaat naar de certificering, want zonder certificaat kan je de markt niet op. Denk daarbij aan de CE classificering (CE = Conform Europese regelgeving). Afhankelijk van het product zijn er 4 risiconiveaus. CE klasse I is zeer laag, IIA is laag, IIB hoog en III kent een zeer hoog risico. In ons geval is het CE klasse I en mochten we zelf de richtlijnen volgen om het dossier op te bouwen. De Declaration of Conformity is afgegeven door een Notified Body die de procedures voor een hulpmiddel met ons volgde. De kern van ons dossier is de risico-analyse welke eenvoudig is, want het bestaansrecht van het loophulpmiddel uMotion zijn de verbeterde eigenschappen in relatie tot de minder veilige standaard rollator.

De productie kent twee opties, make or buy. Aanvankelijk had ik alles uitbesteed (= buy) en was ik de spin in het web. Er zijn zoveel specialisten, dat kun je onmogelijk allemaal zelf in huis hebben. Voorraadonderdelen controleren en soms afkeuren, deelfabricaten monteren en transporteren, deelleveringen inboeken, montage uitbesteden, eindcontrole registreren en de uiteindelijke verzending. Het zijn de aspecten van productie waar je zicht op dient te houden, en op afstand is dat een uitdaging. Ondanks dat het overgrote deel in Nederland wordt geproduceerd, ontstonden er toch haarscheurtjes in de productie van de uMotion. Er waren te veel partijen betrokken. We zijn daarom de uMotion in eigen beheer gaan maken. Weet dat de verkoop, service, debiteurenbeheer om de bank tevreden te houden en dergelijken simultaan doorgaan.

Verbetering van de zorg voor anderen is een hele mooie uitdaging. En we zijn er nog niet.

Volgende week deel ik graag mijn ervaringen over de communicatie van de verbetering en de ontwikkeling van de activiteit. Graag tot dan en neem gerust contact met me op via bart@villeriusmedical.eu.