Een overzicht van al het nieuws dat de afgelopen week verschenen is op Mobile Doctors.

Dé eHealth events van november 2017

Welke coole, interessante en inspirerende evenementen staan er allemaal op de planning in november? Mobile Doctors heeft een selectie voor je gemaakt. Waar zien wij jou? Lees verder…

NZa wijst zorgaanbieders en zorgverzekeraars op ruimte voor eHealth

Er kan steeds meer met eHealth in de zorg. Een goede zaak, vindt de Nederlandse Zorgautoriteit, als de zorg door eHealth beter en betaalbaarder wordt. Ook binnen de huidige bekostiging kunnen zorgaanbieders en zorgverzekeraars al afspraken maken over e-health. De NZa heeft in de ‘Wegwijzer bekostiging eHealth’ in kaart gebracht wat er mogelijk is. Lees verder…

Vijf Vragen Aan: ‘Gezondheid komt steeds meer in handen van de burger’

Elke week stellen wij een zorgvernieuwer vijf scherpe vragen. Door ons te beperken tot die vijf vragen, ‘dwingen’ we de spreker na te denken over de kern van de zaak. Vandaag stellen wij de vragen aan Peter Vermeiren, founder en partner van Health Leads. Lees verder…

EVENT: Masterclass Leiderschap in Tijden van Disruptie

Op 13 december 2017 vindt in Hotel Houten de Masterclass Leiderschap in Tijden van Disruptie plaats. Sprekers zijn Menno Lanting, bestseller auteur, adviseur en leiderschapsexpert, en Peter Ros, trendwatcher, die zal vertellen over technologische ontwikkelingen van de toekomst en wat u als leider van een zorgorganisatie kunt verwachten. Lees verder…

Cisco en Philadelphia versnellen digitale innovaties in de zorg

Philadelphia, een landelijke zorginstelling die mensen met een verstandelijke beperking begeleidt, en het IT-bedrijf Cisco werken vanaf nu samen om digitalisering in de zorg te versnellen. Het doel is een nog betere leefomgeving voor mensen met een beperking en het ontlasten van zorgverleners. Dit initiatief komt voort uit Cisco’s programma Digitale Versnelling Nederland waarmee het voor Nederland cruciale sectoren helpt digitaal te versnellen. Lees verder…

Column: ‘Communicatie van uw verbetering en de ontwikkeling van de activiteit’ door Bart Villerius

Veel mensen die in de zorg werkzaam zijn, hebben een idee over hoe de zorg kan worden verbeterd. Aan concrete zorginnovaties heb ik, Bart Villerius, meerdere keren meegewerkt. Eerst in loondienst en sinds 2011 met een eigen product, de uMotion. Dit is een doelmatig en functiegericht loophulpmiddel om mensen met een balansstoornis veiliger zelfstandig te laten lopen. Om dit product te bedenken, te maken, te testen, door te ontwikkelen etc. heb ik vanaf dag één mensen met hun eigen expertise in diverse disciplines benaderd om mee te denken. De toekomstige gebruiker en zijn/haar zorgverleners stonden daarbij centraal, en staan dat nog steeds want het kan natuurlijk altijd beter. De afgelopen drie weken deelde Bart zijn ervaringen met jullie in drie columns. Lees hier het laatse deel…