Overal en altijd je eigen gezondheidsgegevens bekijken, beheren en delen

540

MedMij gaat ervoor zorgen dat iedereen die dat wil kan beschikken over zijn gezondheidsgegevens in één persoonlijke gezondheidsomgeving. Bijvoorbeeld in een app of een website. Daarvoor moet zo’n app of site veilig kunnen communiceren met alle plekken waar de informatie opgeslagen staat. Bijvoorbeeld de registratiesystemen van ziekenhuizen, de huisarts, het consultatiebureau, de gemeente, de sportschool en de apotheek. MedMij stelt de spelregels op voor deze veilige communicatie. Zo kunnen alle stukjes informatie op verschillende plekken op dezelfde manier bijeengebracht worden. En kunt u overal en altijd uw eigen gezondheidsgegevens bekijken, beheren en delen, in de omgeving van uw keuze.

MedMij zorgt ervoor:
• Dat persoonlijke gezondheidsomgevingen en organisaties probleemloos en veilig gezondheidsgegevens kunnen uitwisselen.
• Dat mensen deze gegevens in een persoonlijke gezondheidsomgeving veilig kunnen inzien, bijhouden en delen met anderen.
• Dat de persoonlijke gezondheidsomgeving deze gegevens op een voor iedereen begrijpelijke manier toont.

Méér grip op je gezondheidsgegevens is geen doel op zichzelf, maar een 1e stap op weg naar een gezonder Nederland. Waarom? Volgens MedMij komt steeds meer bewijs dat goed geïnformeerde, betrokken en meebeslissende mensen bijdragen aan zinnige zorg én dat zij een betere kwaliteit van leven ervaren.

Interesse? Op dinsdag 21 november van 13:00 tot 18:00 organiseert MedMij een bijeenkomst in het Van der Valk Hotel in Utrecht. Voor meer informatie over deze bijeenkomst: klik hier