Elke week stellen wij een zorgvernieuwer vijf scherpe vragen. Door ons te beperken tot die vijf vragen, ‘dwingen’ we de spreker na te denken over de kern van de zaak. Vandaag stellen wij de vragen aan Niels Schuddeboom, van Shakingtree Interventions: “In mijn werk combineer ik de kracht van goede vragen, inspirerende verhalen en humor, met mijn persoonlijke ervaring in het doorbreken van systemen en patronen, in het bijzonder in de zorg.” Op 16 september 2016 kreeg hij te horen dat hij maagkanker heeft. Op zijn blog kun je zijn reis volgen.

Vraag 1. Je bent werkzaam bij Shakingtree Interventions. Wat houd jouw functie in? Kan jij ons een kijkje geven in je werkleven?

Als zelfstandige organisatieadviseur ben ik bezig met een verscheidenheid aan vraagstukken, in een grote diversiteit aan organisaties. Mijn voorkeur ligt in het maatschappelijk domein en ik heb een grote passie voor de zorg. Ik ben vaak actief als spreker, coach of procesbegeleider. In de laatste twee rollen ben ik op dit moment bijvoorbeeld actief betrokken bij de organisatieontwikkeling binnen het ministerie van volksgezondheid welzijn en sport. Waar het mij steeds omgaat is het op gang brengen van het goede gesprek waardoor “de bedoeling” (weer) centraal komt te staan.

Vraag 2. Kan jij het volgende statement uitleggen: “Bij zorginnovatie gaat het niet om techniek maar om mensen”?

In discussies over het gebruik van technologie in de zorg zie je vaak dat het middel, de innovatie, belangrijker wordt gemaakt dan de mensen die het moeten gebruiken. De vraag waarom mensen gebruik moeten zouden maken van een bepaald hulpmiddel en hoe ze dat doen, krijgt naar mijn idee meestal te weinig aandacht. Technologie kan heel veel doen, bijvoorbeeld als je net bijkomt van een operatie en nog niet kan praten. Ik zat laatst in zo’n situatie waarbij ik wilde communiceren, maar geen mogelijkheden had om dat te doen. Een iPad zouden erg hebben geholpen. In dit voorbeeld is er een duidelijke aanleiding voor het inzetten van koude technologie bij het bereiken van warme zorg. Maar die aanleiding moet er wel zijn. Je kunt er naar zoeken, maar je moet in elk geval in gesprek. Je kunt er niet zonder meer van uitgaan dat alles wat wordt bedacht zonder meer gebruikt gaat worden. Het gaat om mensen.

Vraag 3. Je wil organisaties graag helpen door een frisse blik in te brengen en zaken op te schudden. Welke organisatie in de zorg droom jij om op te schudden en waarom?

In het begin van mijn ondernemerschap sprak ik eens voor de gemeente Rotterdam over zorginnovatie. Nu er zoveel is veranderd in het sociaal domein zou ik daar wel eens naartoe terug willen om te zien waar ik van betekenis kan zijn met goede vragen, inspirerende verhalen en een beetje humor. Kortom, met opschudden. Ik denk dat mijn kijk op “dansen met het systeem” veel kan toevoegen, zeker ook omdat ik al jaren vanuit persoonlijke ervaring weet hoe het is om van jongs af aan gebruik te maken van zorg en ondersteuning. Natuurlijk zou ik ook voor een zorgorganisatie kunnen kiezen, maar juist het werken in grotere verbanden heeft mijn belangstelling.

Vraag 4. Je bent fanatiek en vol overgave aan het werk. Wat zijn jouw drijfveren en wat zou je mee willen geven aan anderen?

Mijn drijfveer is om te zorgen voor beweging, verschil te maken. Die behoefte is sinds ik weet – sinds september vorig jaar – dat ik niet meer zo lang te leven heb door uitgezaaide maagkanker, eigenlijk alleen maar groter geworden. In mijn werk geef ik mensen graag mee dat beweging vooral ook ontstaat door regelmatig stil te staan en even terug te kijken. Te kiezen voor het goede gesprek. Wil je dat gesprek beginnen, zoek mij dan vooral op op Twitter: @shakingtree.


Vraag 5. Wie moeten wij volgens jou aan de tand voelen met ‘Vijf Vragen Aan’?

Anne-Miek Vroom, directeur Stichting Ikone.