In een wereld van groeiende digitalisering, profiteert één vakgebied suboptimaal: de gezondheidszorg. Ben jij de pionier die hier verandering in gaat brengen? Voor de allereerste keer wordt de Avicenna Hackathon, in samenwerking met MIT Hacking Medicine uit het Amerikaanse Boston, georganiseerd. De Hackathon vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 februari 2018 in Utrecht.

Tijdens deze hackathon zullen 100 deelnemers uit verschillende vakgebieden gedurende 2 dagen intensief in teams samenwerken. Het doel is om samen tot een creatieve en innovatieve oplossing te komen voor een probleem in de gezondheidszorg. Om dit evenement tot een succes te maken zijn zij nog op zoek naar enthousiaste en deskundige zorgfanatici als deelnemers.

Door professionals uit verschillende vakgebieden en studenten, die doorgaans niet veel met elkaar te maken hebben, samen te brengen, zullen tijdens dit weekend nieuwe ideeën ontstaan die de innovatie in de gezondheidszorg een nieuwe impuls kunnen geven. Ga jij de uitdaging aan om jezelf onder tijdsdruk in te zetten om de gezondheidszorg te vernieuwen?

MIT HACKING MEDICINE KOMT VOOR HET EERST NAAR NEDERLAND EN DIT IS JOUW KANS OM MEE TE DOEN!

Een hackathon?

Een hackathon is een evenement waarbij deelnemers uit verschillende vakgebieden in teams werken aan een probleem en onder deskundige begeleiding binnen een een weekend tot een oplossing en bijbehorend prototype komen. Het doel is dat de beste ideeën na de hackathon daadwerkelijk verder ontwikkeld zullen worden. Op deze manier kunnen de oplossingen daadwerkelijk een verschil maken voor vele patiënten en zorgprofessionals. Daarnaast biedt het evenement ook een netwerkmogelijkheid. Het leggen van contacten buiten je eigen vakgebied kunnen nieuwe verrassende samenwerkingen tot stand brengen.

‘Digital medicine’

Het thema voor de hackathon 2018 is ‘digital medicine’. Een breed thema waarbij je bijvoorbeeld kan denken aan apps die helpen op tijd je medicijnen in te nemen en kleine devices die de suikerspiegels in je bloed kunnen meten om vervolgens een advies te geven hoeveel insuline je moet spuiten.

Winnen

Aan het einde van het evenement zullen er door de jury prijzen worden uitgereikt die de beste teams de kans zal bieden om onder begeleiding hun innovatie ook na de hackathon verder te ontwikkelen en het product daadwerkelijk op de markt te brengen.

Voor meer informatie en aanmelden: klik hier