Een overzicht van al het nieuws dat de afgelopen week verschenen is op Mobile Doctors.

Ex-kankerpatiënten enthousiast over online stoptraining MijnKoers

Ex-kankerpatiënten zijn enthousiast over de online training MijnKoers. Dat blijkt uit een tweede studie van het Trimbos Instituut, een jaar na de lancering van MijnKoers. Een half jaar geleden bleek uit een eerste studie al dat gebruikers de online ondersteuning positief waardeerden. Lees verder…

Zorgprofessional of student? Meld je GRATIS aan voor de Meet~Up!

Ben jij een zorgprofessional/student die stappen wilt zetten op het gebied van eHealth, maar weet je niet waar je terecht kan en wat de mogelijkheden allemaal zijn? Meld je nu gratis aan voor de Meet~Up op 23 januari! Lees verder…

Vijf Vragen Aan: ‘Digitalisering leidt tot warmere zorg door de laagdrempeligheid van contact’

Elke week stellen wij een zorgvernieuwer vijf scherpe vragen. Door ons te beperken tot die vijf vragen, ‘dwingen’ we de spreker na te denken over de kern van de zaak. Vandaag stellen wij de vragen aan Herbert Fetter, projectadviseur bij MedMij. Lees verder…

EVENT: Avicenna Hackathon 17 & 18 februari

Voor de allereerste keer wordt de Avicenna Hackathon, in samenwerking met MIT Hacking Medicine uit het Amerikaanse Boston, georganiseerd! Tijdens deze hackathon zullen 100 deelnemers uit verschillende vakgebieden gedurende 2 dagen intensief in teams samenwerken. Het doel is om samen tot een creatieve en innovatieve oplossing te komen voor een probleem in de gezondheidszorg. De Hackathon vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 februari 2018 in Utrecht. Lees verder…

AVL: bij hack in december waarschijnlijk geen patiëntgegevens gestolen

Het Antoni Van Leeuwenhoek (AVL) is afgelopen december slachtoffer geworden van een computerhack. Dat laat het ziekenhuis weten. Het e-mailaccount van een arts is gehackt na het openen van een phishing mail. Een buitenstaander heeft vervolgens op illegale wijze toegang gekregen tot de e-mails van de arts. Lees verder…

mHealth startup Open HealthHub krijgt investering

Na een succesvolle startfase met meerdere ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland vormt de toetreding van een sterke groep aandeelhouders de basis voor verdere uitrol van het Improve platform in de zorgmarkt. Lees verder…