Afgelopen week vond van 17 tot en met 19 april de Zorg & ICT Beurs 2018 plaats in Utrecht. Het belangrijkste event gericht op innovatie en technologie in de zorgwereld werd dit jaar weer druk bezocht door duizenden zorgverleners, studenten en ICT’ers. Dit jaar werd voor het eerst het onderdeel Werken in de Zorg & ICT aangeboden voor studenten die zich willen oriënteren op een baan in de ICT in de zorg.

De middag ging van start met verschillende presentaties. Allereerst gaven Helmig Jan Kragt en Wendy Termeulen van het VvAA studententeam een introductie over VvAA en het georganiseerde programma. Vervolgens vertelde Marco Seldentuis (expert en consultant bij VvAA op het gebied van digitale zorginnovatie) over de geschiedenis van eHealth, trends en de toekomst.

PinkRoccade Healthcare

Daarna was het de beurt aan meerdere young professionals van PinkRoccade Healthcare. Pink levert softwareoplossingen – en diensten voor de gezondheidszorg om zorginstellingen klaar te maken voor de toekomst. Na een inleiding over hun organisatie vertelden Tom van Summeren, Elza Schiphof en Jeroen de Hond meer over hun persoonlijke werkzaamheden en ervaringen bij Pink.

Nederlandse Vereniging voor Klinische Informatica

Het programma werd voortgezet door klinisch informaticus en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Informatica (NVKI), Stephanie Wijbrandts. Haar interactieve verhaal was gefocust op een aantal casussen. Het publiek moest hun inzichten delen met betrekking tot de gepresenteerde vraagstukken uit de praktijk gericht op privacy, patiëntgegevens en medicatie-uitwisseling. Deze casussen kwamen PinkRoccade ook bekend voor. Hieruit bleek wel dat de problematiek omtrent klinische informatie breed gedragen wordt.

Beursroute

Later op de middag ging de beursroute van start. Hierbij werden diverse stands in de Jaarbeurs werden bezocht. Allereerst kwam Nexus aan bod. Het bedrijf presenteerde zichzelf als open, transparant en persoonlijk. Voor de studenten die aan de tour deelnamen waren vooral de stagemogelijkheden interessant.

Ook Chipsoft had een stand. Marc Somberg (pre-sales consultant) vertelde meer over zijn
werkzaamheden binnen het bedrijf, wat gevestigd is in Amsterdam en met 700 werknemers de grootste is op de markt van zorg-ICT systemen (HiX).

Siemens Healthcare was de volgende op de route. Hun verhaal was gericht op het aggregeren, verbinden en analyseren van data voor onderzoek en toekomstige ontwikkelingen binnen de zorgsector.

De laatste presentatie werd gegeven bij de stand van PinkRoccade. Hun marketingstrategie werd uiteengezet, en stagemogelijkheden besproken op het gebied van hun eigen producten. Tot slot was er nog een afsluitende borrel waarbij de dag besproken werd en de deelnemers, sprekers, VvAA en exposanten elkaar beter konden leren kennen. Al met al was de beurs ook dit jaar weer geslaagd.