Het fonds zal investeren in veelbelovende, schaalbare Nederlandse digital health bedrijven. Eén van de doelstellingen die Healthy.Capital beoogt te realiseren, naast het genereren van een ‘healthy’ rendement voor haar investeerders, is het bevorderen van innovatie in de Health & Care sector.

“Het succes van Peak Capital, dat ik samen met anderen in 2007 oprichtte, is een belangrijke reden voor ons om hetzelfde investeringsmodel te projecteren op specifiek de Nederlandse health & care sector”, zegt Johan van Mil, oprichter en partner van zowel Peak Capital als Healthy.Capital.

“Als oprichter van een digital health startup kan ik de behoefte aan een fonds zoals Healthy.Capital in de Nederlandse digitale health & care sector bevestigen. We staan aan de vooravond van een digitale revolutie in de gezondheidszorg en Healthy.Capital is hard nodig om het slagingspercentage van Nederlandse digital health startups te vergroten”, zegt Douwe Jippes, oprichter en managing partner van Healthy.Capital.

Thom Nefkens, ook oprichter en managing partner van Healthy.Capital, stelt: “We overwegen investeringen in alle verschillende deelgebieden van de health & care-sector, maar we zullen ons vooral richten op schaalbare bedrijven die aan B2C oplossingen werken. Gesteund door een sterke groep van ondernemende investeerders en een hands-on management team kunnen we de kennis, expertise en het netwerk van het fonds in dat gebied ten volle benutten. We zullen onze toekomstige participaties hard, maar gecontroleerd laten groeien en daarmee waarde creëren voor de founders en onze aandeelhouders.”

“De investeringen van het fonds zullen meer dan alleen financiële steun omvatten. Healthy.Capital zal een actieve investeringspartner zijn en biedt haar participaties onder andere volledige toegang tot het netwerk van het fonds.”, stelt Jan Folkert Kunst, de vierde partner van Healthy.Capital.