Dinsdag 12 juni 2018 wordt alweer de vierde Nationale Datacenter Dag gehouden waarbij verschillende datacenters hun deuren openen in samenwerking met de Dutch Data Center Association (DDA). The Datacenter Group (TDCG) deed al mee met de locatie Delft, nu is Amsterdam ook open voor bezoek na cosmetische verbouwing.

Voor TDCG is de open dag een mooie gelegenheid om het vernieuwde datacenter aan het grote publiek te laten zien. “Het datacenter was al een tijdje toe aan vernieuwing. Sinds de oprichting (10 jaar geleden) hebben we ons vooral gericht op het uitbreiden van de techniek en de bouw van onze tweede locatie in Delft. Het fundament moet namelijk staan als een huis. Hier lag dan ook onze focus. Toch is uitstraling ook belangrijk. We hebben geluisterd naar onze klanten. Zo hebben we een speciale industriële klantruimte gemaakt, er zijn flexplekken gecreëerd en is er zelfs een Nintendo SNES aangeschaft. Dit zorgt voor gezellige borrels en meer binding tussen onze medewerkers, partners en klanten”, aldus de projectleider van de verbouwing Arno Suers (CTO bij TDCG).

Open dag voor hosting- en cloudproviders

The Datacenter Group richt zich dit jaar specifiek op ICT-verantwoordelijken van hosting- en cloudproviders. De nieuwe CCO van TDCG, Edwin Kennedy licht toe: “Ooit waren we zelf een hostingpartij. Hierdoor weten we precies wat er bij de providers speelt en welke eisen er aan datacenters worden gesteld. Iedereen kan zeggen dat ze de beste dienstlevering bieden, maar uiteindelijk maken de mensen het echte verschil. Zo is onze dienstverlening mede door onze flexibiliteit met een 8,5 beoordeeld door onze klanten en scoren we een 8,9 op klantvriendelijkheid. We willen graag laten zien wat we als datacenter voor gelijkgestemden kunnen betekenen.”

Samenwerking met AMS-IX

Op beide locaties is er een AMS-IX-break-out sessie mogelijk. Experts van één van de grootste internetknooppunten ter wereld vertellen hoe het wereldwijde netwerk werkt. Zo kunnen “big data” organisaties bijvoorbeeld meer verkeer kwijt, met een lagere latency.

Aanmelden

Belangstellenden voor The Datacenter Group kunnen zich aanmelden voor drie rondleidingen. De rondleidingen starten respectievelijk om 9.00 uur, 10.45 uur en om 14.00 uur. Voor meer informatie of aanmelding: klik hier.