Om samen vorm te geven aan een gezonde leefruimte, waarbij de mensen die zich erin bewegen het uitgangspunt zijn, moeten de belangrijkste stakeholders – gemeente, provincie, zorginstellingen, huisartsen, ontwerpers, stedenbouwers, psychologen en andere experts – samen effectief optrekken. Hoe krijg je de wensen en behoeften van mensen boven tafel en hoe houd je hun belang in een complex proces voorop? Met RUIMTEVOLK, Perfect Place en Gemeente Utrecht duik je in de gezonde leefomgeving.

De omgeving waarin je woont, werkt en ontspant heeft veel invloed op je welbevinden. Welke factoren maken een ruimte prettig, positief, actief en sociaal? En kunnen we bij het inrichten van onze leefruimte zorgen voor een positieve invloed op onze gezondheid en misschien zelfs problemen zoals eenzaamheid, stress en overgewicht bestrijden of voorkomen?

Sprekers

Tijdens deze Health Tuesday zullen verschillende sprekers aanwezig zijn. Zo is Joost Ector directeur en projectarchitect bij het Ector Hoogstad Architecten in Rotterdam. Hij is medeverantwoordelijk voor het ontwerp van de splinternieuwe fietsterminal Utrecht. De nieuwe ‘grootste fietsenstalling ter wereld’ biedt naast een intuïtief ontwerp, optimale doorstroming en sociale veiligheid aan fietsers. Monique Simons is senior onderzoeker digitale (game)technologie voor gezond stedelijk leven bij Gemeente Utrecht en Universiteit Utrecht. In haar onderzoeksprogramma Gamifying Urban Health gaat ze op zoek naar manieren waarop de stad een leefomgeving wordt met gezonde verleidingen.

Programma

13.00 – Inloop met koffie en thee
13.30 – Welkom door U CREATE en Monique Simons (Gemeente Utrecht)
13.40 – Strategieën voor meer gezondheid en geluk in de wijk, door Sjors de Vries (RUIMTEVOLK)
14.10 – De invloed van een goed ontwerp op mensen en gedrag, door Joost Ector (Ectorhoogstad)
Wat kunnen we meenemen uit de wetenschap rond publieke gebouwen of ziekenhuizen?
14.30 – Koffie- en thee
14.45 – Big Data als bron van aantrekkelijkheid van locaties naar doelgroepen, door Johan Westerbeek (Perfect Place)
15.00 – Ontwerpsessies
16.30 – Interview: Wat is nodig om in de praktijk tot concepten voor een gezonde leefomgeving te komen?
16.45 – Borrel

Meer informatie en aanmelden: Klik hier