Een overzicht van het nieuws dat de afgelopen week verscheen op Mobile Doctors.

AP verduidelijkt begrip grootschalige verwerking kleinere zorgaanbieders

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verduidelijkt voor zorgaanbieders wanneer er sprake is van grootschalige gegevensverwerking. Daarmee komt de toezichthouder tegemoet aan onzekerheid bij partijen in de zorg over in welke gevallen er sprake is van grootschalige verwerking, wat verplicht tot aanstellen van een Functionaris Gegevensbescherming. Lees verder…

EVENT: My Circle of Life 2018 – Gelukkig Oud Worden

Gebreken komen met de jaren. Dat is een feit. Wat niet vast staat is hoe we zelf zoveel mogelijk van onze oude dag kunnen maken. Wat wil je nog kunnen doen na je pensioen? Wat moet je daar nu misschien voor laten of aanpassen? En hoe wil je daarbij (digitaal) ondersteund worden? Lees verder…

Nauwkeuriger diagnose patiënten UMCG met gloednieuwe PET/CT-scan Siemens Healthineers

Het UMCG heeft samen met Siemens Healthineers, pionier in gezondheidszorg, de eerste van een nieuwe generatie PET/CT-scanners in gebruik genomen: de Biograph Vision™. Zorgprofessionals kunnen met de Biograph Vision een nauwkeuriger diagnose stellen. De scanner is tot wel drie keer gevoeliger dan de systemen die tot op heden beschikbaar zijn, waardoor de patiënt vroeger, gerichter en dus beter behandeld kan worden. De Biograph Vision is ontworpen om de efficiency te verhogen, de kwaliteit van zorg te verbeteren en de operationele kosten te reduceren. De PET/CT-scanner zorgt hiermee voor betere, betrouwbare diagnostiek tegen lagere kosten. Lees verder..

Column: Videogames en gezondheid deel III: Project Morpheus

In 2014 onthulde Sony een geheim project genaamd Morpheus. Ik moest toentertijd meteen denken aan ‘the Matrix’, waar Neo bevrijd werd uit de droom-illusie door Morpheus, die ervan overtuigd was dat Neo, ‘the one’ was. Maar de naam Morpheus is al veel ouder. Al in 8 na Christus, beschreef Ovidius in zijn Metamorphosis, Morpheus, de god van de dromen, als zoon van Hypnos, de god van slaap. De associatie van Morpheus met dromen en illusies werd begrijpelijk, toen bleek dat het geheime project virtual reality was. Lees verder…