Wat was de afgelopen maand het best gelezen artikel op Mobile Doctors? Bekijk hieronder de top 5!

5. De ‘tolkenapp’ slecht de taalbarrière tussen patiënt en ambulancepersoneel

Ambulancepersoneel en meldkamercentralisten van zeven ambulanceregio’s in Nederland kunnen vanaf nu gebruik maken van een ‘tolkenapp’. Het hulpmiddel is speciaal ontwikkeld voor communicatie met anderstalige patiënten. Vragen stellen en instructies geven kan voortaan zonder taalbarrière, met behulp van de mobiele telefoon. Het vergroot de snelheid en veiligheid bij het bieden van de juiste zorg. Lees verder…

4. Eerste gehandicaptenzorgorganisatie start met deelmarktplaats voor circulaire zorgeconomie

’s Heeren Loo startte in samenwerking met FLOOW2 Healthcare op 18 juni met een eigen digitale marktplaats. Het idee is simpel: op een intern platform brengen zij vraag en aanbod bij elkaar van ongebruikte spullen, faciliteiten en diensten die (tijdelijk) op andere plekken ingezet kunnen worden. Met als doel: samen nog slimmer en duurzamer omgaan met alles wat bij ’s Heeren Loo aanwezig is. Lees verder…

3. Column: ‘Kritieke toestand in de zorg; pak het aan met sterke IT!’

De zorg in Nederland is aan grote veranderingen onderhevig; de sector staat fors onder druk. Dit komt onder meer door de vergrijzing: het aantal te verzorgen mensen stijgt, waardoor de kosten hoger worden. De zorgbudgetten groeien echter niet mee, dus gaat de sector er relatief op achteruit. Er is onvoldoende personeel op de werkvloer om alle benodigde zorg te kunnen leveren. In deze column neemt Albert van Reenen, directeur bij Computer Futures Benelux, je mee langs een aantal IT-toepassingen die bijdragen aan betere zorg. Lees verder…

2. Vijf Vragen Aan: ‘Het geneeskundecurriculum moet veel opener worden’

Elke week stellen wij een zorgvernieuwer vijf scherpe vragen. Door ons te beperken tot die vijf vragen, ‘dwingen’ we de spreker na te denken over de kern van de zaak. Vandaag stellen wij de vragen aan Jur Koksma, filosoof, universitair docent en lid van het kernteam curriculumontwikkeling van het Radboudumc. Benieuwd naar zijn antwoorden? Lees hier verder…

1. Column: Wat iedere zorgprofessional moet weten over Machine Learning voor de zorg

In Marieke Timmers vorige blog heeft zij een eerste tip van de sluier opgelicht over de mogelijkheden van Data Science in de zorg. Om mee te kunnen praten en te oordelen over nieuwe ontwikkelingen en spannende innovaties in de zorg, zijn er een aantal zaken die je eigenlijk moet weten. Ben jij al helemaal ingelezen als het gaat om termen als Machine Learning en aanverwante zaken? Als je nu volmondig ja zegt, zou ik snel door scrollen naar een interessantere tekst. Voor wie meer wil weten over hoe Machine Learning werkt en vooral wat dit soort technieken met de zorg te maken heeft, lees nog even door. Marieke Timmer gaat er in dit tweede deel verder op in. Lees verder…