Een overzicht van het nieuws dat de afgelopen week verscheen op Mobile Doctors.

Big data studie migraine geeft nieuwe inzichten

Chronische migraine kan wel eens de trigger zijn voor angst en depressie en niet, zoals vaak wordt aangenomen, andersom. Dat blijkt uit een nieuw studie door Healint in samenwerking met Novartis. Bij het onderzoek werd gebruik gemaak van de app Migraine Buddy, een geavanceerd migraine- en hoofdpijn trackingdagboek-app ontworpen door neurologen en datawetenschappers. Lees verder…

Trimbos komt met vernieuwde e-learning verzorgers over dementie

Het Trimbos Instituut stelt een e-learning programma ‘Leren over dementie’ beschikbaar voor (leerling)verzorgenden. Het gaat om een nieuwe versie met een aangepaste inhoud op basis van de laatste ontwikkelingen in persoonsgericht werken, een vernieuwde lay-out en mogelijkheid tot integratie in het eigen Leer Management Systeem, aldus het instituut voor geestelijke gezondheidszorg. Lees verder…

Event: Congres OK Transparant

UMC Amsterdam en ICT&Health organiseren op woensdag 31 oktober het congres ‘Transparantie op de OK’. Tijdens dit evenement komen professionals uit de medische, juridische en technologiesector bijeen om te praten over het belang van data, de registratie en verwerking hiervan en de communicatie hierover op de operatiekamer. Lees verder…

Top 5 best gelezen op Mobile Doctors in augustus 2018

Wat was de afgelopen maand het best gelezen artikel op Mobile Doctors? Bekijk hier de top 5! Lees verder…

Column: Startup uit eigen stad; Momo Medical

Vorig jaar maart was ik aanwezig op een symposium met als hoofdthema; ambitie. Verdiept in de sprekers had ik mij niet, maar het thema sprak mij erg aan. Al snel kwam de presentatie van Ide Swager en Menno Gravemaker, de oprichters van Momo Medical. Niet alleen waren het sterke sprekers, het verhaal over hun ambitie voor hun eigen product was ontzettend interessant. Ze zijn bezig met het ontwerpen van sensoren die ingezet kunnen worden tegen de preventie van decubitus. Voorafgaand aan deze presentatie was ik me er niet van bewust dat decubitus zo’n groot, maar toch zo’n ondergewaardeerd probleem is binnen de medische wereld. Lees verder…