Een overzicht van het nieuws dat de afgelopen week verscheen op Mobile Doctors.

Column: ‘Fijn kennis te maken’

Aan het einde van mijn tweede jaar heb ik voor het eerst kennis mogen maken met de patiënt. Rustig en zonder beweging lag de patiënt in bed, aangesloten op de meetapparatuur die mij liet aflezen hoe het verder met hem ging. De situatie was stabiel. Ik bevond me enige tijd in de kamer om mij te verdiepen in de omgeving. Wat was er allemaal te zien en uit te voeren? Mijn gedachten dwaalde af, terwijl ik de EEG in de gaten hield. Plots begon de patiënt hevige braakgeluiden te maken en geschokt keek ik op. In de hal van de kamer hoorde ik gelach. Eén van mijn medestudenten had de patiënt via het controle- panel doen braken. Lees verder…

NVZ komt met vergelijkingswebsite kwaliteit ziekenhuizen

De Nederlandse ziekenhuizen hebben op 4 oktober de nieuwe website Ziekenhuischeck.nl gelanceerd. Dat laat koepelorganisatie NVZ weten. Met dit gezamenlijke initiatief willen alle bij NVZ aangesloten ziekenhuizen in Nederland inzicht in hun kwaliteitsgegevens geven. Zo moeten patiënten waardevolle keuze-informatie krijgen voor een groot aantal behandelingen. Lees verder…

Vijf Vragen Aan: ‘Durf als zorgvernieuwer je plannen te delen met anderen’

Elke week stellen wij een zorgvernieuwer vijf scherpe vragen. Door ons te beperken tot die vijf vragen, ‘dwingen’ we de spreker na te denken over de kern van de zaak. Vandaag stellen wij de vragen aan Kirsten Lamberts, klinisch psycholoog/psychotherapeut in het Martini Ziekenhuis. Lees verder…

De Jonge stopt 90 miljoen euro in stimuleren eHealth thuiszorg

Om eraan bij te dragen dat thuiszorgtechnologie meer cliënten, mantelzorgers en professionals kan ondersteunen, gaat minister Hugo de Jonge van VWS een Stimuleringsregeling E-health Thuis beschikbaar stellen als onderdeel van het programma Langer Thuis. Hiervoor is de komende drie jaar jaarlijks circa 30 miljoen euro beschikbaar, aldus de bewindsman in een Kamerbrief. Lees verder…

EVENT: e-healthfestival 2018

Een festival dat volledig in het teken staat van e-health. Waar je kunt ontmoeten, ervaren, oplossingen krijgen én vinden voor jouw e-healthproblemen. Waar je geïnspireerd, gemotiveerd en verbonden wordt. Samen zetten wij koers naar een nieuwe regio met ‘e-health voor iedereen’! Kom jij dit ook ervaren op 30 oktober 2018 in Leiden? Lees verder…

RIVM: eerder samenwerken vergroot succeskans zorginnovaties

Innovaties in de zorg kunnen beter aansluiten bij de medische en maatschappelijke behoeften als professionals in de gezondheidszorg, patiënten, zorgverzekeraars, industrie en de overheid eerder samen optrekken bij de ontwikkeling van medische technologie. Dit blijkt uit een ‘horizonscan’ van medische technologieën, die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Milieu (RIVM) uitvoerde in opdracht van het ministerie van VWS. Lees verder…