Een overzicht van het nieuws dat de afgelopen week verscheen op Mobile Doctors.

Nederlandse universiteiten organiseren Digital Society Conference

De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Nu al is duidelijk dat digitalisering bijna elk aspect van de samenleving radicaal gaat veranderen, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigt in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Lees verder…

Grote belangstelling voor start ‘Veilig Mailen in de zorg’

Als onderdeel van het project ‘Veilige Mail’ van het Informatieberaad Zorg werken patiënten, zorgaanbieders, leveranciers en experts uit de zorg aan een veldnorm voor veilige e-mail. Het traject startte op 10 oktober 2018 met een druk bezochte bijeenkomst. Lees verder…

Vijf Vragen Aan: ‘Als we niets doen, kunnen we de zorgvraag niet meer aan’

Elke week stellen wij een zorgvernieuwer vijf scherpe vragen. Door ons te beperken tot die vijf vragen, ‘dwingen’ we de spreker na te denken over de kern van de zaak. Vandaag stellen wij de vragen aan Felix Kreier, kinderarts en chief medical information officer (CMIO) in het OLVG. Benieuwd naar de antwoorden van Felix? Lees verder…

EVENT: e-Health Convention 2018

De e-Health Convention van Skipr en Emerce vindt dit jaar plaats op donderdag 15 november in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.  De Convention gaat in op de laatste relevante ontwikkelingen, nieuwste toepassingen, innovaties en de impact daarvan op de zorg. Meer weten over dit evenement? Klik hier voor meer informatie.

Meerderheid (80%) verpleegkundigen geeft aan weleens medicatiefouten te maken

Van vergaderingen, het wassen van patiënten tot het toedienen van (risicovolle) medicatie. Het werk van een verpleegkundige is zwaar. Acht van de tien verpleegkundigen geeft dan ook aan weleens fouten te maken tijdens het toedienen van medicatie. Lees verder…

Column: ‘Komt een huisarts-informatiesysteem bij de Dokter…’

‘…denkt u dat wij samen klaar zijn voor de (digitale) toekomst?’ Dit is niet het begin van een slechte grap of het vervolg op het beroemde boek van Kluun. Het refereert aan het discussie paper die door Nictiz in maart 2018 is uitgebracht gericht op de ‘digitale’ toekomst van de huisarts. In deze column neemt Jan de Boer (WeDoTrust) je mee in de hoofdlijnen van dit paper. Lees verder…