Via de tablet contact opnemen met de thuiszorg, zorgrobots aan het bed of oefeningen doen tegen artrose via internet: bij disruptieve innovatie wordt vaak gedacht aan dit soort technische snufjes. Maar disruptie is veel meer dan dat. Onderscheidend en innovatief zijn vraagt om verandering in de eigen organisatie. Op vrijdag 16 november organiseert De Academie het seminar ‘Disruptie in de Zorg’ in Landgoed De Horst, Driebergen.

Wat kun je verwachten van dit seminar? Je leert onder meer hoe je belemmerende kaders om kunt zetten naar nieuwe bevorderende spelregels en welke verborgen paradoxen de mythe van disruptie ontkrachten. Maar ook wat je kunt verwachten als het gaat om technologische ontwikkelingen, democratisering van zorg en zorgkennis.

Programma

Aan de hand van een aantal casussen bespreek je het omzetten van belemmerende kaders naar nieuwe bevorderende regels. Na deze casussen gaat Menno Lanting in op zijn onderzoek naar de disruptieparadox. Het programma zal afgesloten worden met een netwerkborrel.

Sprekers

De aanwezige sprekers zijn Lucien Engelen (Radboud University Medical Center’s REshape Center for innovation), Laurent de Vries (Viattence), Suzanne Verheijen (Innovatiemanager ’s Heeren Loo), Sander van Boom (Directeur proces architectuur 4LifeSupport U.A.) en Menno Lanting.

Meer informatie: klik hier