Solvo heeft zorg-communicatiebureau eHealth88 overgenomen. Marijn Pijnenborg, onder meer actief met Funda, Auto.nl en de solvo Groep, verwacht met de overname van eHealth88 dat het bedrijf dichterbij de zorgverlener komt te staan. De CEO van eHealth88, Martine Rooth is na de overname de nieuwe CEO van de solvo Groep geworden.

“We kunnen de zorgorganisaties en zorgprofessionals naast sterke eigen communicatiemiddelen nu ook het grootste medisch boekingsplatform en toegang tot 6 miljoen consumenten per maand bieden, met websites als Dokterdokter.nl, Gezondheidsplein.nl en Ziekenhuis.nl”, stelt Rooth. Zij noemt de bundeling van onze krachten en talenten is een logische stap richting toekomstbestendige zorg.

Meer slagkracht realiseren

“Door het samenbrengen van het boekingsplatform, de populaire websites voor online gezondheidsinformatie en het snelstgroeiende communicatiebureau voor patiëntgerichte zorg, hebben we meer slagkracht in bereik, expertise en middelen. Daarmee kunnen we een completere invulling geven aan de wensen van onze klanten. Inmiddels werken de teams al samen aan mooie zorgprojecten vanuit onze locaties in Amsterdam en Utrecht.”

eHealth88 is in 2014 opgericht door Rooth en richt zich op online professionalisering van zorgorganisaties en praktijkhouders. eHealth88 is een communicatiebureau voor patiëntgerichte zorg en werkt voor zorgorganisaties zoals het Erasmus Medisch Centrum, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), landelijke stichtingen, regionale zorggroepen en ruim 200 eerstelijns praktijken. eHealth88 ontwikkelt websites en apps, ontwerpt van huisstijlen en prototypes en adviseert over en toepassen van bestaande e-health oplossingen en ondersteuning op het gebied van communicatiemanagement.

Online beter worden

Voor zorgverleners wil solvo een platform bieden om online beter te worden gevonden en in contact te komen met patiënten. Door de informatie op het solvo platform kunnen patiënten volgens de aanbieder de beste keuze maken voor een zorgspecialist of praktijk. Solvo is onderdeel van het solvo-netwerk dat bestaat uit verschillende websites – daaronder solvo.nl, gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. Met meer dan 6 miljoen bezoekers per maand claimt het solvo-netwerk het grootste platform voor online gezondheidsinformatie in Nederland te zijn.

Bron: ICT&health