Sinds de lancering, drie jaar geleden, is Teamscope vooral gefocust geweest op landen met lage tot middelhoge inkomens, met als doel medische onderzoekers in deze gebieden in staat te stellen klinisch onderzoek te doen met behulp van hun smartphones. Na succes in Afrika en Zuid-Amerikaanse regio’s gaat Teamscope nu uitbreiden en hun unieke aanpak van mobiele dataverzameling in heel Europa aanbieden. Hun werk in low-resource settings breidt zich ook snel uit. Zelfs internationale partners zoals PharmAccess Foundation blijven hun werk gemakkelijk uitbreiden naar meer Afrikaanse landen met behulp van de mobiele app van Teamscope.

Vanaf het tweede kwartaal van 2018 is Teamscope verkrijgbaar in Europa. Met zijn eerste gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, streeft Teamscope naar uitbreiding naar alle 50 landen in Europa. Volgens Teamscope is dit een spannende tijd voor medische onderzoekers in heel Europa, omdat het proces van datamanagement op het punt staat beter te worden dan ooit tevoren!

Waarom nu?

Teamscope is een volledige self-service iOS- en Android-applicatie voor het verzamelen van onderzoeksgegevens. Onderzoekers kunnen hun dataverzamelingen vormen en deze aanpassen met bijvoorbeeld logica voor overslaan, berekeningen en veldvalidatie. Teamscope is specifiek ontworpen voor het verzamelen van patiëntgegevens en biedt de juiste beveiliging en naleving van Good Clinical Practice (GCP).

Oprichter en CEO Diego Menchaca: “Web-based electronic data capture solutions had their surge in the late 90s and 2000s. Many of these vendors still don’t have mobile applications for offline or on-the-go data collection. The frustration from slow and outdated interfaces plus web-only data entry is causing a shift back to Excel and paper data collection.”

Hoe is Teamscope compliant?

Good Clinical Practice (GCP) is een ethische en wetenschappelijke kwaliteitsstandaard voor het ontwerpen en uitvoeren van klinisch onderzoek. Teamscope voldoet volledig aan GCP door een reeks van compliance-specifieke functies.

Onderzoekers die gebruik maken van Teamscope kunnen een audit trail bekijken, waarin alle wijzigingen in de data geregistreerd worden. Toegang is alleen mogelijk op basis van toestemming waardoor data niet toegankelijk is voor ongeautoriseerde personen. Ten slotte biedt Teamscope een veilige en schaalbare cloudopslag voor de onderzoeksgegevens.

Wat is de volgende stap?

Teamscope zal zijn applicatie blijven uitbreiden en het aantal medische onderzoekers dat gebruik maakt van de applicatie zal vergroten. Ook zullen ze hun ondersteuning voor medisch onderzoek in low-resource settings voortzetten.

Over Teamscope

Teamscope is een eenvoudig te gebruiken en veilig mobiel platform voor Electronic Data Capture (EDC) in klinisch onderzoek. Teamscope wordt ondersteund door Rockstart Accelerator en is gevestigd in Nijmegen.