Een overzicht van het nieuws dat de afgelopen week verscheen op Mobile Doctors.

Top 5 best gelezen op Mobile Doctors in oktober 2018

Wat was de afgelopen maand het best gelezen artikel op Mobile Doctors? Bekijk hier de top 5!

Leren van de zwarte doos

In de luchtvaart is het een begrip, in de ziekenhuiswereld nog niet. De zwarte doos werd twee jaar geleden in een operatiekamer van het AMC geïntroduceerd. Hij registreert alle gegevens over de patiënt en wat er in de operatiekamer gebeurt, om betere en veilige zorg te kunnen leveren. Dat blijkt erg waardevol. Lees verder…

Vijf Vragen Aan: ‘Gebruik de kracht van de patiënt zelf’

Elke week stellen wij een zorgvernieuwer vijf scherpe vragen. Door ons te beperken tot die vijf vragen, ‘dwingen’ we de spreker na te denken over de kern van de zaak. Vandaag stellen wij de vragen aan Laurens van der Waaij, MDL-arts in het Martini Ziekenhuis. Lees verder…

EVENT: MedMij Event

De exacte inhoud van het programma is nog niet bekend, maar de datum van het jaarlijkse MedMij Event is dinsdagmiddag 27 november in het Van der Valk Hotel in Utrecht. Lees verder…

Nederland en Vlaanderen versterken samenwerking in personalised medicine

Tijdens de Vlaams-Nederlandse politieke topontmoeting, 5 november in Middelburg, hebben de Nederlandse en Vlaamse overheid een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend op het gebied van Personalised Medicine. Hiermee wordt samenwerking tussen de Lage Landen op dit thema versterkt voor de komende vijf jaar. Ondertekenaars waren staatssecretaris Mona Keijzer van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Secretaris-generaal Johan Hanssens namens Minister Muyters van het Vlaamse departement van Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI). Lees verder…

Column: ‘Aandacht voor het scherm of de patiënt’

Momenteel leer ik hele interessante en nieuwe dingen tijdens mijn minor ‘influencing people’ aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Dit is iets waarvan niet iedereen zou denken dat het nuttig is voor een studie in de medische of technische sector. Maar ik ben erachter gekomen dat deze minor behoorlijk wat meerwaarde heeft voor mijn verdere ontwikkeling in de technische en medische wereld. Tijdens de minor leer ik namelijk, de naam geeft het al een beetje weg, hoe je mensen kunt beïnvloeden. Lees verder…