Een overzicht van het nieuws dat de afgelopen week verscheen op Mobile Doctors.

Grote Europese subsidie voor LUMC-onderzoek naar gebruik kunstmatige intelligentie

Een team onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een grote Europese subsidie ontvangen. Met deze subsidie van 1.1 miljoen euro wil het onderzoeksteam de diagnose, behandeling en logistiek rondom chirurgische ingrepen verbeteren. Lees verder…

Medisch boekingsplatform Solvo koopt eHealth88

Solvo heeft zorg-communicatiebureau eHealth88 overgenomen. Marijn Pijnenborg, onder meer actief met Funda, Auto.nl en de solvo Groep, verwacht met de overname van eHealth88 dat het bedrijf dichterbij de zorgverlener komt te staan. De CEO van eHealth88, Martine Rooth is na de overname de nieuwe CEO van de solvo Groep geworden. Lees verder…

Vijf Vragen Aan: ‘De “menselijke meerwaarde” van de zorgverlener zal steeds belangrijker worden’

Elke week stellen wij een zorgvernieuwer vijf scherpe vragen. Door ons te beperken tot die vijf vragen, ‘dwingen’ we de spreker na te denken over de kern van de zaak. Vandaag stellen wij de vragen aan Ronald Petru, kinderarts, intensivist en Chief Medical Information Officer in het Radboudumc. Lees verder…

EVENT: e-healthweek 2019

Met digitale ondersteuning in de zorg (eHealth) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, online uw recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat eHealth voor hen kan betekenen. Lees verder…

Werkwijzer DNA-management brengt personalised medicine dichterbij

Een breed samenwerkingsverband van wetenschappers, artsen en patiënten heeft subsidie van ZonMw gekregen om een werkwijzer voor DNA-datamanagement te maken. Dit ‘personalised medicine’ project, onder leiding van de afdeling Genetica van het universitair ziekenhuis UMCG, moet wetenschap en patiëntenzorg dichter bij elkaar brengen. Lees verder…

Domotica: elektronica die zelfstandig wonen voor ouderen makkelijker maakt

De overheid wil dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Via de Wmo (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt iedereen die zorg nodig heeft via de gemeente waarin ze wonen geholpen. We hebben te maken met vergrijzing en het langer thuis laten wonen van ouderen is de oplossing voor het toenemend aantal ouderen in Nederland en het aantal verpleeg- en verzorgingshuizen die de vraag niet aankunnen. Lees verder…