E-Health informatie- en communicatietechnologie in de zorg omvat diverse technieken, projecten, services en systemen die op afstand werkzaam zijn. E-Health kan personeelsdruk verminderen en kosten besparen. En door verzameling van informatie over de zorgconsument kan er sneller en gerichter gewerkt worden. Op woensdag 6 februari 2019 organiseert VvAA Business School daarom de masterclass E-Health in Slot Zeist.

Dé digitale trend is de verdere groei van het Internet of Things (IoT). Geschat wordt dat er nu meer dan 8,4 miljard “Things” zijn op het Internet, meer dan 30% dan een jaar geleden. Echter “dingen” tellen is niet genoeg want het gaat niet zozeer om de dingen zelf, maar eerder wat we met deze dingen kunnen doen. Want zodra ze verbonden zijn leveren ze data op. Deze massa informatie die door het IoT wordt gecreëerd, biedt de mogelijkheid om de gezondheidszorg op basis van die data te innoveren, waardoor ze efficiënter en effectiever kunnen werken dan ooit tevoren. Techgiganten zoals Microsoft, IBM, Google en Microsoft investeren daarom veel in specifieke health analytics.

Sprekers

De twee sprekers tijdens de masterclass zijn Hans Ossebaard en prof. dr. Leonard Witkamp. Hans Ossebaard is adviseur Innovatie & E-Health voor Zorginstituut Nederland en betrokken bij Zorg voor Innoveren, de wegwijzer voor zorgvernieuwers. Prof. dr. Leonard Witkamp is oprichter van Ksyos en hoogleraar Telemedicine aan de UvA. KSYOS TeleMedisch Centrum is een instelling voor medisch specialistische zorg die zich richt op ontwikkeling, onderzoek en invoering van TeleConsultatie in de reguliere gezondheidszorg.

Doelgroep

De masterclasses van VvAA Business School staan open voor alumni, huidige deelnemers aan de opleidingen én alle andere zorgverleners die geïnteresseerd zijn in ontwikkelingen binnen de zorgmarkt.

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie de website van het event: klik hier.