Wat was de afgelopen maand het best gelezen artikel op Mobile Doctors? Bekijk hieronder de top 5!

5. Teamscope breidt uit naar Europa

Sinds de lancering, drie jaar geleden, is Teamscope vooral gefocust geweest op landen met lage tot middelhoge inkomens, met als doel medische onderzoekers in deze gebieden in staat te stellen klinisch onderzoek te doen met behulp van hun smartphones. Na succes in Afrika en Zuid-Amerikaanse regio’s gaat Teamscope nu uitbreiden en hun unieke aanpak van mobiele dataverzameling in heel Europa aanbieden. Lees verder…

4. Nederland en Vlaanderen versterken samenwerking in personalised medicine

Tijdens de Vlaams-Nederlandse politieke topontmoeting, 5 november in Middelburg, hebben de Nederlandse en Vlaamse overheid een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend op het gebied van Personalised Medicine. Hiermee wordt samenwerking tussen de Lage Landen op dit thema versterkt voor de komende vijf jaar. Ondertekenaars waren staatssecretaris Mona Keijzer van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Secretaris-generaal Johan Hanssens namens Minister Muyters van het Vlaamse departement van Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI). Lees verder…

3. Hogeschool Windesheim maakt app voor kennismaking met eHealth

Om wijkverpleegkundigen een goed overzicht te bieden van beschikbaar technologische hulpmiddelen, ontwikkelde het lectoraat ICT-Innovaties in de Zorg van hogeschool Windesheim een kennisspel en informatieve app. Dat moet een interactieve kennismaking met e-health bieden. Lees verder…

2. Column: ‘Aandacht voor het scherm of de patiënt’

“Momenteel leer ik hele interessante en nieuwe dingen tijdens mijn minor ‘influencing people’ aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Dit is iets waarvan niet iedereen zou denken dat het nuttig is voor een studie in de medische of technische sector. Maar ik ben erachter gekomen dat deze minor behoorlijk wat meerwaarde heeft voor mijn verdere ontwikkeling in de technische en medische wereld. Tijdens de minor leer ik namelijk, de naam geeft het al een beetje weg, hoe je mensen kunt beïnvloeden.” Lees verder…

1. Vijf Vragen Aan: ‘Ik wil ook wel eens vergeten dat ik patiënt ben’

Elke week stellen wij een zorgvernieuwer vijf scherpe vragen. Door ons te beperken tot die vijf vragen, ‘dwingen’ we de spreker na te denken over de kern van de zaak. Vandaag stellen wij de vragen aan Bernd Arents. Bernd is zelf patiënt en werkzaam als Patiënt-Lid Kernteam informatiemanagement OLVG en Patient Advocate bij VMCE (Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem). Lees verder…