Een overzicht van het nieuws dat de afgelopen week verscheen op Mobile Doctors.

Pilot met StopAdvisor-app in januari 2019 van start

In januari 2019 gaan vijf Nederlandse gemeenten aan de slag met StopAdvisor. Deze app moet mensen helpen die willen stoppen met roken. Een belangrijke doelgroep zijn lager opgeleiden, omdat zij bovengemiddeld roken en daar gezondheidsnadelen van ondervinden. Volgens Robbert van Bokhoven van stichting Pharos weet StopAdvisor juist deze groep dankzij een aanpak op maat en aandacht voor achterliggende problematiek te bereiken. Lees verder…

Vijf Vragen Aan: ‘De monopolie op kennis zal steeds meer verdwijnen’

Elke week stellen wij een zorgvernieuwer vijf scherpe vragen. Door ons te beperken tot die vijf vragen, ‘dwingen’ we de spreker na te denken over de kern van de zaak. Vandaag stellen wij de vragen aan Nutte van Belzen, medeoprichter van CC Diagnostics en ANIOS neurologie. Lees verder…

EVENT: VvAA Masterclass – Waarde van innovatief ontwikkelen

De huidige snelheid van technologische vooruitgang boezemt veel mensen angst in. We zijn het punt voorbij waarop een individu – hoe intelligent ook – dit allemaal kan bevatten. Toch is er geen reden tot paniek. Op woensdag 16 januari organiseert de VvAA Business School de masterclass ‘Waarde van innovatief ontwikkelen’ in Slot Zeist. Lees verder…

Mentech Innovation wint CZ Zorgprijs 2018

De door Mentech Innovation, Severinus en Fontys Hogeschool gezamenlijk ontwikkelde applicatie ‘Rosa’ heeft de CZ Zorgprijs 2018 gewonnen. Hieraan is een bedrag van 25.000 euro gekoppeld. Bijna 50 inzendingen dongen dit jaar mee naar de CZ Zorgprijs, er werden 10 projecten genomineerd. Lees verder…

Nieuw bestuur voor MedMij

Ronald Gorter wordt per 1 januari 2019 de nieuwe voorzitter van Stichting MedMij. Op diezelfde dag treedt ook Theo Hooghiemstra toe tot het stichtingsbestuur als expert bestuurder. De huidige interim-bestuurder Mark Elstgeest zal zijn taken neerleggen. Elstgeest blijft als programmamanager wel het programma MedMij leiden. Lees verder…