Een overzicht van het nieuws dat de afgelopen week verscheen op Mobile Doctors.

Wettelijke basis moet digitale uitwisseling gegevens versnellen

Er komt een wettelijke basis voor digitale gegevensuitwisseling. Die moet de patiëntveiligheid verbeteren. Dat stelt minister Bruno Bruins (Medische Zorg & Sport) in een brief aan de Tweede Kamer. Hij reageert met zijn besluit op de roep vanuit de Kamer om meer regie op te pakken in het doorvoeren van digitalisering in de zorgsector. Uiterlijk 1 april 2019 ligt er een concreet plan van aanpak. Lees verder…

Vijf Vragen Aan: ‘Plexuz legt een basis voor toekomstige innovaties in het medisch onderwijs’

Elke week stellen wij een zorgvernieuwer vijf scherpe vragen. Door ons te beperken tot die vijf vragen, ‘dwingen’ we de spreker na te denken over de kern van de zaak. Vandaag stellen wij de vragen aan coassistent en oprichter van Plexuz Martijn van der Meulen. Lees verder…

EVENT: VvAA Masterclass E-health

E-Health informatie- en communicatietechnologie in de zorg omvat diverse technieken, projecten, services en systemen die op afstand werkzaam zijn. E-Health kan personeelsdruk verminderen en kosten besparen. En door verzameling van informatie over de zorgconsument kan er sneller en gerichter gewerkt worden. Op woensdag 6 februari 2019 organiseert VvAA Business School daarom de masterclass E-Health in Slot Zeist. Lees verder…

Column: Ziekteverloop voorspellen met Data Science – zó werkt dat dus (niet)!

“Het is om gek van te worden. Het ene moment loop ik in hoog tempo vooraan mee in mijn marathon trainingsgroepje, het volgende moment weet ik niet hoe ik me vanuit mijn auto de laatste 10 meter naar kantoor moet slepen.” Sandra, 41 jaar en sinds drie jaar gediagnosticeerd als Multiple Sclerosis (MS) patiënt, oogt volkomen gezond. “Ik krijg dat aan mijn collega’s niet uitgelegd. Maar ik maak me ook zorgen, want voor hetzelfde geld zit ik morgen ineens in een rolstoel. Niemand weet het.” Sandra’s woorden dreunden nog dagen na. Vanwege de impact van MS, maar vooral ook omdat we ons – vanuit onze kennis als data wetenschappers – niet voor konden stellen dat je met moderne Data Science technieken het ziekteverloop van een chronische aandoening totaal niet zou kunnen voorspellen. We keken elkaar nadenkend aan, en bedachten ter plekke unaniem dat we op ontdekkingsreis zouden gaan. Lees verder…