De eerste duizend dagen van ons leven bepalen veel. Maar ook daarna hebben we nog veel te leren. Bijvoorbeeld dat slapen, eten, bewegen, spelen, je best doen en vrijen allemaal bij het leven horen. En dat hoe je daar mee om gaat veel effect heeft op hoe het met je gaat. Je leert voor het eerst hoe je met jouw gezondheid en jouw geluk kunt omgaan. Maar wat is gezondheid? En wat is geluk? Hoe kan je daaraan werken?

Op 5 maart 2019 vindt de eerste conferentie Gezond Opgroeien plaats in de Jaarbeurs, Utrecht. Gezond opgroeien gaat over het gezamenlijk scheppen van de beste condities voor een kansrijke start voor iedereen. Van onze leefomgeving, tot ondersteuning bij het opbouwen van gezondheids- en levensvaardigheden.

My Circle of Life 2019

My Circle of Life is een serie van vier cross-over conferenties georganiseerd door U CREATE in samenwerking met de partners van Health Hub Utrecht waarin wetenschap, regionale praktijkcases en het gezondheid en geluk van de Utrechters centraal staan.

Programma Gezond Opgroeien

Tijdens het programma zal Sicco Scherjon (hoogleraar Verloskunde, gyneacoloog, en rojectleider Lifelines UMCG) antwoord geven op de vraag ‘kunnen we gezondheid voorspellen?’ Rosa Meuwese, ontwikkelingspsycholoog Brain & Development Lab Universiteit Leiden, vertelt over hoe je jongeren kunt motiveren voor gezond gedrag, of hoe je ze misschien juist beter niet kunt motiveren. Andere sprekers zijn Paul Hekkert (professor Industrial Design, TU Delft) en Martinique Potharst (manager Jeugdgezondheidszorg, gemeente Utrecht). Benieuwd naar de rest van het programma? Bekijk het volledige programma hier.

Aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor het eerste deel van de My Circle of Life 2019! Voor meer informatie en aanmelden: klik hier.