Een overzicht van het nieuws dat de afgelopen week verscheen op Mobile Doctors.

170 activiteiten aangemeld voor e-healthweek 2019

Er zijn landelijk voor de e-healthweek 2019 al 170 activiteiten aangemeld door zorgaanbieders en -instellingen. Dat blijkt uit een voorlopige tussenstand op de website van de e-healthweek. Tijdens de e-healthweek 2018 werden er ruim 250 activiteiten georganiseerd. De eerste e-healthweek in januari 2017 was goed voor ruim 100 activiteiten. Lees verder…

Dé eHealth events van februari 2019

Welke coole, interessante en inspirerende evenementen staan er allemaal op de planning in februari? Mobile Doctors heeft een selectie voor je gemaakt. Waar zien wij jou? Bekijk de events hier…

Vijf Vragen Aan: ‘Ik zie de mobiele telefoon als hét vehikel voor grootschalige innovatie op wereldschaal’

Elke week stellen wij een zorgvernieuwer vijf scherpe vragen. Door ons te beperken tot die vijf vragen, ‘dwingen’ we de spreker na te denken over de kern van de zaak. Vandaag stellen wij de vragen aan prof. dr. Niels H. Chavannes, huisarts en hoogleraar aan het LUMC. Lees verder…

EVENT: Innovation for Health 2019

Innovation for Health is het belangrijkste evenement voor sleutelfiguren in Health & Life Sciences in Nederland en België. Het biedt een unieke kans om toonaangevende innovators te ontmoeten, te leren over de nieuwste trends en geavanceerde innovaties te presenteren. Het event vindt plaats op donderdag 14 februari 2019 in het WTC Rotterdam. Lees verder…

Samen de zorg makkelijker maken: BeterDichtbij in 2019

Steeds meer mensen in Nederland maken gebruik van BeterDichtbij voor makkelijk en veilig contact met de eigen arts of andere zorgverlener. In 2018, het eerste jaar van BeterDichtbij als zelfstandige organisatie, zijn de inzet en het gebruik sterk gegroeid. In 2019 zet het gedreven BeterDichtbij team in op verdere groei en wordt de dienst nog verder aangesloten op de behandeling en zorg van mensen en de werkprocessen van zorgverleners. Een vooruitblik op 2019: onze doelen en ambities. Lees verder…

Column: ‘Intensive Care als technologisch lab’

Het blok van mijn studie Klinische Technologie dat ik nu volg, gaat volledig in op de Intensive Care afdeling. Een afdeling die bij iedereen wat losmaakt. Misschien omdat je er eigen herinneringen aan hebt, of omdat je verhalen hebt gehoord van anderen. Op de Intensive Care is het dag en nacht hard werken om de meeste kritieke toestand van de patiënten onder controle te houden. Lees verder…