Een overzicht van al het nieuws dat de afgelopen week verscheen op Mobile Doctors.

EVENT: New Dutch Wave at South by Southwest

SXSW / South by South West is een jaarlijks terugkerend muziek-, technologie-, design- en conferentie-evenement met zo’n 400.000 bezoekers en een inmiddels legendarische reputatie. Het festival wordt 8-17 maart a.s. georganiseerd in Austin (Texas, VS). Lees verder…

Begin februari eerste MedMij-PGO’s beschikbaar

Over twee weken krijgen de eerste kandidaat-deelnemers van MedMij het certificaat uitgereikt dat hen het recht geeft om een MedMij-stempel op hun persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) te zetten. Dat vertelde Ronald Gorter, kersverse voorzitter van het bestuur van de MedMij-stichting, tijdens een speech op de Openingsmanifestatie van ICT&health op 21 januari. Lees verder…

Aftrap derde e-healthweek toont vooruitgang en vraagstukken

Welke stappen zijn er al gemaakt op het gebied van langer thuiswonen voor ouderen? Wat zijn de kansen én risico’s van het inzetten van Kunstmatige Intelligentie in de zorg? En hoe kunnen e-healthtechnologieën worden ingezet bij bijvoorbeeld dementie, geboortezorg, preventie en langer gezond blijven? Deze en nog veel meer vragen werden opgepakt tijdens de Openingsmanifestatie van de e-healthweek, maandag 21 januari in Den Haag. Lees verder…

Kenniswebsite digitale vaardigheden ’s Heeren Loo gaat landelijk

De kennissite digitaal-vaardig.nl van zorgaanbieder ’s Heeren Loo wordt beschikbaar gesteld aan alle zorgorganisaties in Nederland. De website biedt adviezen en instrumenten om medewerkers digitaal vaardiger te maken. Zo moeten zijn beter in staat zijn mee te gaan in gebruik van digitale instrumenten en e-health toepassingen voor cliënten of patiënten. ’s Heeren Loo heeft de website het afgelopen jaar intern ontwikkeld en ingezet. Lees verder…

Context bij labuitslag biedt patiënten meer houvast

Door laboratoriumuitslagen zoals uitslagen van bloedtesten te voorzien van tekstuele en visuele ondersteuning, krijgt de patiënt meer inzicht in betekenis ervan. Met name wanneer zij meerdere laboratoriumuitslagen met verschillende uitkomsten tegelijk bekijken, is dit van belang. Dit komt naar voren uit onderzoek dat het Nivel heeft uitgevoerd in het Consumentenpanel Gezondheidszorg, in samenwerking met Saltro. Lees verder…