Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Congres: ‘Samen naar een Gezonde Leefomgeving’

10 oktober 2018

Gratis

In het Noorden is veel aandacht voor het bevorderen van een gezonde leefomgeving maar er is nog veel winst te behalen. Daarom slaan Centre of Expertise Healthy Ageing, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), Zorg Innovatie Forum (ZIF), Netwerk ZON en ZorgpleinNoord de handen ineen om op 10 oktober 2018 hét Healthy Ageing congres van Noord-Nederland in Leeuwarden te organiseren: ‘Samen naar een gezonde leefomgeving’.

In Noord Nederland zijn er diverse projecten en samenwerkingsverbanden die zich richten op een gezonde leefomgeving. Toch is gezond ouder worden nog lang niet voor alle mensen in Noord-Nederland weggelegd; er is dan ook zeker nog ruimte voor verbetering op allerlei aspecten van de leefomgeving. Ook de zorg vraagt om ingrijpende maatregelen als gevolg van de kantelingen in Zorg en Welzijn, de vergrijzing en het groeiende personeelstekort.

Doelgroep

Tijdens de conferentie op 10 oktober brengen we onder andere mbo en hbo onderwijs, ruimtelijke ordening, zorg en welzijn, (sensor)technologie, voeding en beweging en kunst en cultuur bij elkaar om ideeën en initiatieven aan elkaar te verbinden en het samen te hebben over: ‘Wat kunnen we nog meer doen om de leefomgeving in Noord-Nederland gezonder te maken? Wat gaat er goed, maar wat moet beter? Welke bevolkingsgroepen hebben extra aandacht nodig? Hoe kunnen partijen beter samenwerken voor meer resultaat?’.

Programma

Onder begeleiding van dagvoorzitter Marijke Roskam gaan we u tijdens het congres inspireren door keynote speakers, wordt er kennis gedeeld tijdens workshops en kunt u ontmoeten en ontspannen op het grote inspiratieplein. Naast het plenaire gedeelte zijn er drie workshoprondes, georganiseerd door de vijf samenwerkende organisaties, met als centrale thema’s: wonen, werken & leren en openbare ruimte. Gedurende de hele dag vinden er (naast de workshops) verschillende activiteiten plaats waaronder posterpresentaties, een (student) battle, interviews, een netwerkcafé en informatiestand.

Keynote sprekers

Erik Gerritsen, Marianne Davidson en Ann Heylighen geven als keynotesprekers hun visie op een gezonde leefomgeving. Erik Gerritsen is sinds 2015 secretaris-generaal van het ministerie van VWS. Hij belicht een gezonde leefomgeving in relatie tot zorg en welzijn. Marianne Davidson is ontwikkelaar en Manager Innovatie bij VolkerWessels en legt een focus op duurzaamheid en levenskwaliteit. Ontwikkelingsopgaven en mogelijkheden op het gebied van waterzuivering, sensoring, circulariteit, gezondheid worden door haar aan elkaar gekoppeld. Ann Heylighen is hoogleraar architectuur aan de KU Leuven. Haar onderzoek focust op de relatie tussen het ontwerp en de beleving van ruimte, in de context van inclusief ontwerpen en zorgarchitectuur.

Voor meer informatie en aanmelden: klik hier

Gegevens

Datum:
10 oktober 2018
Kosten:
Gratis
Website:
https://www.congresgezondeleefomgeving.nl/

Locatie

WestCord WTC Hotel Leeuwarden
Heliconweg 52, Leeuwarden

Organisatoren

Centre of Expertise Healthy Ageing, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN)
Zorg Innovatie Forum (ZIF)
Netwerk ZON
ZorgpleinNoord