Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

eHealth in de praktijk: What’s in it for me?

29 september 2017-09:30 - 18:00

€95

Op vrijdag 29 september organiseert het profileringsgebied ‘Health, Prevention and the Human Life Cycle’ van de Universiteit Leiden, waarin de Faculteit Sociale Wetenschappen en het LUMC samenwerken, een publieksdag.

Gezondheid en eHealth zijn ‘hot’. In Nederland ervaren burgers, mede dankzij eHealth, steeds meer ‘eigen regie’ over hun gezondheid. Wie een kwaal heeft, kan via thuisarts.nl uitzoeken wat er aan de hand is. Wie graag wil afvallen of zich neerslachtig voelt, kan via z’n smartphone een coach op afstand inschakelen. Ouderen die graag veilig thuis willen blijven wonen, hebben een alarmknop en sensoren waarbij de thuiszorg in geval van nood snel wordt ingeseind. Kortom: mogelijkheden te over. Maar: wat heb je als behandelaar of patiënt concreet aan al die nieuwe mogelijkheden?

Acht sprekers zullen de allernieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen presenteren over de gehele breedte van de zorg. Hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets zal de dag op passende wijze afsluiten. Naast deze lezingen is er in de pauzes de mogelijkheid om rond te wandelen op de ‘eHealth markt’, waar talrijke nieuwe eHealth-ontwikkelingen te vinden zijn.

Voor iedereen die geinteresseerd is in nieuwe vormen van gezondheidszorg: burgers uit Leiden (deelname gratis). En professionals in de gezondheidszorg: artsen, praktijkondersteuners, psychologen (deelname tegen een geringe vergoeding).

Gegevens

Datum:
29 september 2017
Tijd:
09:30 - 18:00
Kosten:
€95
Website:
https://www.boerhaavenascholing.nl/pages/Boerhaave/ActivityDetails?objid=32269

Organisatoren

LUMC
Universiteit Leiden

Locatie

Stadsgehoorzaal Leiden