Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Festival Gelukkig en gezond in Utrecht!

20 september 2018

Gratis

Utrecht is in veel opzichten een unieke regio. Centraal in het land gelegen, de kleinste van alle provincies, een groot percentage hoger opgeleiden, veel dienstverlenende bedrijven en kennisinstellingen, een bible belt, jonge mensen in de stad en vergrijzing in het buitengebied. De regio kent om deze reden specifieke successen én uitdagingen en daarmee kansen om goede voorbeelden te delen én gezamenlijk oplossingsrichtingen te bedenken.

Op donderdag 20 september brengen het kennisplatform Utrecht Sociaal en Health Hub Utrecht onder dagvoorzitterschap van Jocko Rensen (wethouder gemeente Montfoort) en Walter Amerika (U CREATE) inwoners, beleidsmakers, ondernemers, professionals en onderzoekers uit het sociale en zorgdomein samen om te werken aan belangrijke gemeenschappelijke thema’s: wijkgerichte preventie, digitale transformatie en een aantrekkelijke arbeidsmarkt.

Programma

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. Er zullen verschillende sprekers aanwezig zijn, er zullen panelgesprekken plaatsvinden en er zullen werktafels zijn over verschillende thema’s (Zelfstandig gezond leven, Gezonde leefomgeving, Samenwerken, Innovatie en opleiden, Financieren).

Sprekers

Tijdens het festival zal Floor Scheepers van het UMC Utrecht een lezing geven over het thema ‘Ruimte voor innovatie en technologie helpt mentale gezondheid’. Ook brengen Carolien Plevier (GGDrU) en Hanneke Schreurs (Dienst Volksgezondheid) je op de hoogte van de nieuwste epidemiologische inzichten voor de provincie Utrecht. Niet alleen krijg je zicht op trends en verschillen in gezondheid, maar ook op indicatoren voor interventiemogelijkheden en beleidsterreinen die het verschil kunnen maken: leefomgeving, zorg, sociaal domein/sociale omgeving en leefstijl.

Voor meer informatie en aanmelden: klik hier

Gegevens

Datum:
20 september 2018
Kosten:
Gratis
Website:
https://husite.nl/kus/events/event/20-september-2018-gelukkig-en-gezond-in-utrecht/

Locatie

Theater aan de Slinger
De Slinger 40, Houten

Organisatoren

Kennisplatform Utrecht Sociaal
Health Hub Utrecht