Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Health Tuesday | Chatbots in de zorg: Conversational design

11 september 2018-13:30 - 17:30

Gratis

Vanaf je vakantieadres na een kwallenbeet even appen naar een Nederlandse huisarts om de eerste zorgen weg te nemen. Of zorgen dat je verstandelijk gehandicapte broertje, die veel op zijn telefoon zit, een berichtje krijgt om te controleren of alles nog goed gaat en hij wel aan zijn medicijnen denkt. Een goed digitaal gesprek kan veel uitkomst bieden in de zorg. Greenberry ontwierp chatbots en een app voor zorg op afstand voor o.a. Zilveren Kruis Achmea. In een verkorte innovatiesprint op dinsdag 11 september verkennen met we met hen de kansen van zogenoemd Conversational Design voor de wereld van zorg en welzijn.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden van Greenberry en inspirerende (internationale) cases uit de wereld van zorg en gezondheid krijg je inzicht in de mogelijkheden en best-practices op het gebied van conversational design. Alain Dujardin deelt de lessen die Greenberry leerde bij de ontwikkeling van de Cliniclowns App en App de Vakantiedokter voor Zilveren Kruis. Deze lessen, samen met internationale best-practices van conversational design in de zorg vormen de basis voor een ontwerpsessie waarin je zelf aan de slag gaat.

Interactieve sessie

Hoe breng je zieke kinderen op een passende manier op afstand in contact met de clowns? En hoe zorg je ervoor dat mensen ook op vakantie hun zorgvragen in vertrouwen aan een Nederlandse huisarts kunnen stellen? In een interactieve sessie gebruik je de kennis uit de praktijkvoorbeelden en ga je aan de slag met een klantvraag van Greenberry. Aan de hand van een aantal oefeningen afkomstig uit Greenberry’s Innovation Sprint methodiek werk je tijdens de middag in een pressure-cooker van vraag naar een concrete oplossing en een papieren prototype.

Programma

13:30 – Inloop & koffie
14:00 – Welkom door U CREATE & Greenberry
14:05 – Conversational design in de wereld van zorg en gezondheid, Alain Dujardin – Greenberry
14:35 – Presentatie case & uitleg interactieve sessie
14:50 – Verdelen in groepen & aan de slag
17:00 – Bespreken van de resultaten
17:30 – Afsluiting & borrel

Voor meer informatie en registratie: klik hier

Gegevens

Datum:
11 september 2018
Tijd:
13:30 - 17:30
Kosten:
Gratis
Website:
https://ucreate-weconnect.nl/event/health-tuesday-conversational-design/

Organisator

U CREATE