Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Themabijeenkomst data en gezondheid

25 september 2018-15:00 - 17:00

Gratis

Op dinsdag 25 september vindt de Themabijeenkomst data en gezondheid plaats in Groningen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd op initiatief van de regiegroep Personalized and Customized Health onder leiding van themaexpert Cisca Wijmenga, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) in samenwerking met de Aletta Jacobs School of Public Health.

Er worden ontzettend veel gezondheidsgegevens verzameld. Door zorgprofessionals, maar ook door onszelf (al dan niet ongemerkt) via wearables, sensoren, social media, etc. Een groeiend aanbod van technologieën zorgt er voor dat deze informatie die verscholen zit in deze data ook steeds beter benut wordt.

Maar, wat heb je aan al deze gegevens? Hoe wordt de informatie inzichtelijk en bruikbaar? Kunnen gegevens van je health check op het werk, gebundeld worden met gegevens van het ziekenhuis? Hoe worden persoonlijke gegevens ‘big data’? En hoe krijg je dankzij een eigen gezondheidsoverzicht meer regie over je eigen gezondheid en de zorg?

Deze informatieve en interactieve bijeenkomst is bedoeld voor vertegenwoordigers van bewoners- en patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, ondernemers, onderzoekers en andere geïnteresseerden. Vanuit verschillende invalshoeken wordt door inspirerende sprekers een beeld geschetst van de nuttige toepassingen van gezondheidsdata. Aan de hand van concrete voorbeelden gaan we samen in gesprek over verwachtingen en vraagstukken.

Voor meer informatie en aanmelden: klik hier

Locatie

Groningen

Organisatoren

Personalized and Customized Health
Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN)
Aletta Jacobs School of Public Health